MINJA SUBOTA PROSLAVIO JE BRENU I PESMU ČAČAK: Evo šta je uradio za pevačicu, napravio ISTORIJU i vinuo je u zvezde!
Foto: Kurir

DIVAN GEST

MINJA SUBOTA PROSLAVIO JE BRENU I PESMU ČAČAK: Evo šta je uradio za pevačicu, napravio ISTORIJU i vinuo je u zvezde!

Stars -

Milan Minja Subota bio je srpski kompozitor, zabavljač, muzičar, fotograf i diplomirani inženjer elektrotehnike, a tužna vest o njegovoj smrti pogodila je sve.

Jedan od najpopularnijih voditelja u istoriji jugoslovenske televizije, Minja Subota, u čijem su se "Muzičkom toboganu" kao deca pojavila mnoga danas poznata pevačka imena, uticao je i na popularnost Lepe Brene.

Minja Subota
foto: Zorana Jevtić

Minja je pričao kako je upravo on preporučio legendarnom kolegi, pokojnom Milovanu Iliću Minimaksu, koji je zaslužan za njeno pojavljivanje na televiziji.

- Ona je to otpevala na nekom festivalu. Minimaks je u svojoj emisiji koja se emitovala nedeljom popodne imao top listu za koju su mu trebale zanimljivosti. Putovali smo avionom u Zagreb, kada mi se požalio da nema pravu numeru za top listu. Kažem mu za “Čačak”, nije mogao da veruje da postoji takva pesma kad je čuo stihove, mislio je da se šalim. Ubedio sam ga da potraži snimak. Pustio ju je jednom u emisiji, pa drugi, treći put… I ostalo je istorija - rekao je Minja svojevremeno u emisiji "Grand magazin".

Lepa Brena
foto: Nemanja Nikolić

Kurir.rs

Bonus video:

01:42

MINJA SUBOTA SE OPROSTIO OD BALAŠEVIĆA: Ostavio je veliko bogatstvo Novom Sadu, Vojvodini i regionu (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track