Najnovije vesti

PRE 15 DANA SAM BIO KOD FUTE, OVU STVAR NIJE ISPUŠTAO IZ RUKU! Žika Zana otkrio detalje iz Marininog doma: Ona ne ODLAZI nikada
Foto: Ana Paunković, Damir Dervišagić, Printscreen/Youtube

tuga

PRE 15 DANA SAM BIO KOD FUTE, OVU STVAR NIJE ISPUŠTAO IZ RUKU! Žika Zana otkrio detalje iz Marininog doma: Ona ne ODLAZI nikada

Stars

Marina Tucaković napisala je preko 5000 tekstova za najpoznatije pevače sa estrade, a jedna od prvih velikih saradnji imala je sa grupom "Zana".

Frontmen grupe "Zana" Zoran Žika Živanović ne krije koliko ga je vest pogodila, prisetio se upoznavanja sa Marinom i otkrio da je imala takav duh, enegriju i intelekt koji će se teško ponoviti.

Marina Tucaković, Zana
foto: Luka Šarac, Damir Dervišagić

- Saradnja s Marinom je veliko, životno iskustvo. Ona zemlja i region su puno izgubili time što njen nema više, u to sam siguran. Njeni tekstovi će faliti svakome ko se bavi muzikom. Ono što je ostavila je neuništivo, ostaće za sva vremena, zbog toga sam onako i zadovoljan, to je cilj svakog umetika, da iza njega ostane nešto. Iza nje će ostati mnogo toga. Žena je napisala blizu 6.000 tekstova. Sudbina je odredila taj naš susret jer smo mi bili mlad bend koji je dobio neku šansu u Radio Beogradu da snimi demo snimak. Ona je ušla sa nekim producentom, poslušala to nekih 10 minuta i dala mi telefon, rekla: "Dođite Radovan i ti sutra u 11 kod mene". Otišli smo, upoznali njene roditelje, čika Ljubišu i tetka Anicu. Rekla nam je da moramo da radimo na stvaranju pesama na neki drugi način. Kakav je to način, pa da sednemo i uporno pravimo pesme, a ona da bude tu uz nas. Ona je praktično pravila nama ručak, to je živa istina, to je svaki dan bilo, mesecima. Zavučeni u moj stan smo napravili brdo pesama, a ona je samo bacala ono što joj se nije dopadalo i odmah prihvatala te harmonije i melodije koje su joj se učinile interesantne. Kako bih rekao, bili smo i porodično vezani, deca su nam se družila, posećivali smo se - priča Žika i dodaje:

Marina Tucaković, Milan Laća Radulović, Futa Radulović
foto: Ana Paunković, Filip Plavčić, Printscreen YT

- Futa njen životni saputnik je došao da zameni Igora Jovanovića gitaristu mog koji je bio u vojsci, krenuo je sa nama na turneju, i tu su se i upoznali. Mislim da je tu buknula ljubav i emocije između njih dvoje. Tako je to bilo, morali smo da nađemo novog gitaristu i došao je on koji je fantastičan instrumentalista, mislim da je jedan od najboljih gitarista koje ovaj region ima. Pre 15ak dana sam bio kod njega, a on drži gitaru i prebira po njoj dok pričamo, ne ispuštta je iz ruke. Ponosan sam na njega koliko se Marini našao u najtežim momentima, koliko je pokazao da je to jedna životna ljubavna priča između njih. Nadam se da će Laća i on da se oslone jedan na drugoga, prvi dani su najteži. Sad nema Marine, nema ko da skuva dobru klopu, ona je ozbiljan kuvar bila. Recimo, radi tekst, ja dođem, a ona stoji za šporetom, pored su olovka, sveska i diktafon, i sluša pesmu, radi tekst. To su te neke male tajne njene bile, bila je stub čitave porodice.

- Milošev odlazak je nju potpuno poremetio, ali opet, takav borac da je krenula dalje, čak možda više nego što je pre radila. Ona je kompleksna ličnost bila, to se retko rađa, velika je bila, intelektualac sa Ekonomskim fakultetom.

- Pokazalo se kolika podrška joj je Futa kroz sve ove godine kad ju je bolest uhvatila. Uspeo je da nađe snagu, a korona ga je dva puta hvatala... Život je to, Marina nema šanse da ode, fizički da, duhovno ne.

Marina Tucaković
foto: Damir Dervišagić

Kurir.rs/I.B/Blic

Bonus video:

PONEKAD KLONEM, ALI NIČEG SE NE BOJIM! Marina Tucaković za KURIR otkrila kako podnosi HEMOTERAPIJE i kome PIŠE NOVE PESME! (VIDEO)
05:51

PONEKAD KLONEM, ALI NIČEG SE NE BOJIM! Marina Tucaković za KURIR otkrila kako podnosi HEMOTERAPIJE i kome PIŠE NOVE PESME! (VIDEO)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja