Najnovije vesti

NIJE MOGAO DA SAKRIJE TUGU, A PODNEO JE TOLIKE MUKE! Pevač otkrio NEPOZNATE detalje iz života Tome Zdravkovića
Foto: Printscreen

legendarni pevač

NIJE MOGAO DA SAKRIJE TUGU, A PODNEO JE TOLIKE MUKE! Pevač otkrio NEPOZNATE detalje iz života Tome Zdravkovića

Stars
20:37h

O životu legendarnog Tome Zdravkovića uveliko se polemiše nakon što je emitovan film "Toma", a pevač Zoran Kalezić ispričao je svojevremeno detalje iz njegovog života.

Toma Zdravković
foto: Printscreen/Youtube, Printscreen/Youtube/Neka pesma kaže

- Najgore od svega je što su sada pojedini ljudi uvređeni, jer nisu verodostojno prikazani u filmu ili ih nema dovoljno. Moraju da shvate da nije poenta u njima, nego u Tomi koji je bio poseban čovek. On je sve dirnuo u srž svog postojanja, na stranu njegova muzička dostignuća. Toma je zaista bio retka pojava i čudo od čoveka. Fizički je dosta bio krhk. A na kraju je podneo toliko muke. Meni i dan danas nije jasno kako je to telo izdržalo pijanstva, kocku, danonoćno pevanje i životno posrtanje? Nestvarno biće - govori Kalezić koji smatra da su ružno o Tomi mogli da pričaju samo oni koji ga nisu poznavali.

Zoran Kalezić
foto: Printscreen/Happy

- Oni koji ga nisu razumeli, nazivali su ga negativcem. Njegove mane su bile vrline za mene. Na Balkanu je on bio nerazuman čovek. Njegova stvar je kako je živeo i izgledao. Zašto je bilo ko u stanju da ga osuđuje? - ističe pevač.

- Pamtim samo jednu sekvencu iz njegovog života kada nije bio pijan i u žaru kocke, nego je bio potpuno normalan. Sećam se da je to bilo na njegov rođendan, a mi smo bili komšije na Banovom Brdu. Razmišljao sam šta da mu kupim, jer šta pokloniti Tomi koji sve ima? Odlučio sam se za knjige tri crnogorska pisca, jer je voleo Crnu Goru. Između ostalog u njegovom društvu su se nalazili Mika Antić, Momo Kapor.. Ostavio sam knjige njegovoj Goci sa posvetom. Odjednom mi je u tri ujutru zazvonio telefon i pomislio sam da me Toma zove iz kafane. Međutim insistirao je da dođem do njega, gde me je on čekao na vratima sa knjigom u ruci. Nije mogao da poveruje šta sam mu doneo, tada sam osetio njegovu energiju, otmenu tugu i uzvišenost. Ušao sam u njegovu kuću, pričali smo, smejali i upoznao sam potpuno novog Tomu - kaže Zoran Kalezić.

Zoran napominje da Zdravković tugu nije mogao da sakrije.

- Nikada u njegovom druženju nisam video posebnu sreću. Tugu nije mogao da skrije. Odavale su ga oči, pogled, tuga je toliko jača bila od radosti. Tugu mogu nositi samo posebni ljudi. Ne postoji nijedna vesela pesma koju je snimio.

Toma Zdravković
foto: Printscreen/Youtube

Kurir.rs/I.B/Blic

Bonus video:

ERA UTUČEN ZBOG ODLASKA NOVICE ZDRAVKOVIĆA: Propadao je fizički iz dana i dan, ali mi je uvek govorio BRATE, NE DAM SE!
03:20

ERA UTUČEN ZBOG ODLASKA NOVICE ZDRAVKOVIĆA: Propadao je fizički iz dana i dan, ali mi je uvek govorio BRATE, NE DAM SE!

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja