00:11

Ivana Banfić

zemljotres joj je najgore iskustvo

MISLILA SAM DA SAM GOTOVA KAD JE SVE ZATRESLO: Pevačica više ne sme da kroči u oštećenu kuću od SLAME, DRVETA I GLINE!

Stars -

Pevačica Ivana Banfić (51) za vreme pandemije otkrila je čari kuvanja kao novu strast, a prisetila se traumatičnog iskustva tokom zemljotresa.

Naime, tokom korone Zagreb i okolicu Siska zadesili su zemljotresii, a Ivana je napustila oštećenu kuću od slame, drveta i gline u kojoj je živela u Staroj Drenčini, 11 kilometara od Petrinje.

Svoje iskustvo tad je pevačica podelila na društvenim mrežama, a o zemljotresima više ne razmišlja.

- Zemljotres je doneo veliku promenu u moj život. Doživela sam najveću traumu u svom životu. Ništa strašnije nisam doživela. U tom trenu sam mislila da je gotovo sa mnom, da me nema više. Pogledala sam u nebo i videla plavo nebo i sunce te sam u tom trenu shvatila da sam živa i šta je važno u životu. Život sam - rekla je Banfićeva. Dodala je da je to što je živa najvrednije što ima.

- I jedino što imam. Osetila sam veliku zahvalnost i strahopoštovanje prema prirodi, planeti Zemlji koja je živo biće isto kao i sva bića koja žive na njoj. Spoznala sam da je sve povezano, da smo svi povezani, da smo jedno - ispričala je pevačica.

U kući u kojoj je živela do zemljotresa više ne živi, a teško joj je i da ode tamo.

- Ne mogu još smirena da odem tamo. Stisne me u telu, u srcu, zaboli me i nisam još spremna, rekla je Ivana Banfić.

Nakon zemljotresa, pandemija se nastavila, što je posebno pogodilo muzičarka i ljude u zabavnoj industriji, ali pevačica se snašla.

- U početku sam bila šokirana kao i svi. Ulovio me strah, neizvesnost, nisam znala koliko je taj virus opasan i o čemu se radi. Nisam pala u očaj, prihvatila sam i živela dan po dan i da mi bude najradosniji kao da sutra nikad neće doći - kaže pevačica.

Našla je način kako da si popuni vreme tokom zatvaranja, pa je boravila u prirodi, radila na zemlji, u vrtu i odmarala se.

- Puno sam spavala, nisam ni znala da sam toliko bila umorna, baš sam se odmorila. Shvatila sam to kao blagoslov. Bilo je kriznih trenutaka, kad sam se plašila za egzistenciju, ali brzo sam to transformisala u nešto dobro. Napravim tad dobar ručak - priča Banfić.

Ivana Banfić
foto: Pritnscreen

kurir.rs/24sata.hrPLUS

Bonus video:

03:09

HASAN DUDIĆ VIDOVIT! Predvideo Titovu smrt i zemljotres u Crnoj Gori (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track