POZNATI SE OPRAŠTAJU OD MARINKA ROKVIĆA Halid Bešlić ne može da dođe sebi: Izgleda da je došlo vreme za našu generaciju
Foto: Nemanja Nikolić, Damir Dervišagić, Dragana Udovičić

putuj s anđelima

POZNATI SE OPRAŠTAJU OD MARINKA ROKVIĆA Halid Bešlić ne može da dođe sebi: Izgleda da je došlo vreme za našu generaciju

Stars -

Pevač Marinko Rokvić preminuo je u Beogradu u 68. godini, a sada se oglasio i Halid Bešlić.

Podsetimo, nedavno su se u javnosti pojavile informacije da je Marinko hospitalizovan i da je njegovo zdravstveno stanje kritično.

"Pre sat vremena su mi javili da nas je Marinko napustio. Tužno i pretužno. Izgleda da je došlo vreme za našu generaciju. Bio je pravi pevač. Poslednji put smo se čuli pre pola godine. Kako se razboleo nikome se nije ni javljao. Naša deca su bila više u kontaktu, rekao je Halid za Kurir.

Halid Bešlić
foto: Dragana Udovičić

"Napustio nas je veliki glas, jos veci kolega i prijatelj. Sa izuzetnom tugom i teskim srcem izrazavam saucesce porodici Rokvic. Sigurna sam i znam da ce Marinkovo prisustvo i mocan glas ziveti kroz prelepe pesme koje je ostavio kao jedan od najboljih interpretatora narodne muzike. Putuj sa andjelima dragi kolega i prijatelju. Vecna ti slava", napisala je Snežana na Instagramu.

Snežana Đurišić
foto: Printscreen/Premijera

- Umro je veliki pevac, čovek koji je ostavio iza sebe divne, talentovane sinove i velike hitove narodne muzike. Nedostajaće njegove interpretacije, koncerti, nastupi, ali ostaće zauvek da traju njegove sjajne pesme da budu primer novim generacijama pevača kako se peva i bira dobra pesma. Neka počiva u miru! Njegovoj supruzi i sinovima upućujem najiskrenije saučešće - rekla je Neda za Kurir.

Neda Ukraden
foto: Printscreen/Amidži Šou

- Bilo je šta je bilo ne možemo da se radujemo ničijoj smrti žao mi je, žao mi je,verujte mi. Među zivim ljudima je sve dozvojeno, život je surov, ali ovakve stvari su veliki udarac. Neka ga nebo primi u svije carstvo sve nas to čeka. Žao mi je je, Žao mi je. Teško mi je kad čujem da je neko nepoznat preminuo, a ne neko koga godinama znam I sa kim sam zajedno I nastupao", rekao je Miloš Bojanić.

- Evo sad slušam i bas sam se potresao sinoć sam se dopisivao sa Nikolom rekao mi je da je teško. Rekao sam Nikoli da ga čuva Bog. Najgore kad me znaš kako da se postavišu takvoj situaciji. Bio je prijatan dobar baš cela poridica je veoma cenjena. Uvek smo se lepo družili, zašto tako dobri ljudi nas napuste pre vremena uvek se pitam, rekao je Beki Bekić.

- Jooj šta je ovo Gospode moj dragi Bože. On je čovek trenirao, vodio računa o zdravlju. Mnogo mi je žao, preplavile su me emocije. Iskreno saučešće porodici, jako mi je žao. Neka pociva u miru, laka mu zemljicq. Plašim se ovog telefona, ne smem da ga otvorim ujutro od loših vesti. Ovo je šok za mozak, sve mislim da je san, pa on je čovek bio u formi. Nemam snage više za ove vesti, ne mogu da prihvatim da je ovako moralo da bude. Neverovatno mi je da i on otišao - rekla je Zlata Petrović u izjavi za Kurir.

Zlata Petrović
foto: Nemanja Nikolić

- Malopre su mi vaše kolege javile da je preminuo Marinko. Strašne vesti. Znao sam da je bio bolestan, ali nisam ni pomislio na ovako nesto. Hvala mu puno za sve i moje najiskrenije saučešće porodici. Bio je veliki pevač, čovek, drug - rekao nam je Miroslav Ilić.

Miroslav Ilić
foto: Damir Dervišagić

"Joj Bože kako sam se potresla. Ja me mogu da verujem. Ja sam se njemu divila kako živi sportskim životom. Tolika sila, jak, a da ne pričam o njegovom pevačkim kvalitetima. Dobar otac, muž, prijatelj. Mnogo mi je žao", rekla je Goca.

Goca Božinovska
foto: Printscreen/Pink

"Pre svega šokirana sam i u neverici. Mi smo u ovih par godina izgubili velike i najbolje medju nama. Strašan gubitak za porodicu pre svega i za nas sa muzičke scene. Marinkovi hitovi su dokaz kakav je bio pevač i koliko je bio voljen u narodu i poštovan među nama. Ja i Nebojšaa ćemo ga pamtiti kao dobrog prijatelja pre svega. Tuga je neizmerljiva! Saučešće Slavici Nikoli i Marku", rekla je Dragica Radosavljević Cakana.

"Šta reći, zanemela sam?! Legende se osipaju ovo je žalosno. Bili smo dobri, uvek me je poštovao. Iskreno saučešće njegovoj porodici. Počinjem da se plašim svakog poziva, jer znam da neću čuti ništa dobro. Živeo je miran život u krugu porodice i radio svoj posao dostojnstveno, ostavio je predivan a adela iza sebe. Ostaće nam u srcu kroz pesmu", rekla je Zorica Marković za Kurir.

Zorica Marković
foto: Printscreen/Premijera

Pevačica Jelena Tomašević, takođe se oprostila od kolege.

- Dragi Marinko, bila je čast poznavati Vas i deliti pesmu sa Vama! Ostavili ste veliki trag za sva pokolenja! Veliki gospodine, hvala na svemu! Neka Vam je večna slava i počivajte u miru - napisao je Jelena na svom Instagram nalogu.

Kurir.rs/M.M./LJ.S./A.D./

Bonus video:

00:54

Marinko Rokvić o Tozovcu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track