DARKU LAZIĆU PRETI ZATVOR?! Pevač ponovo u DUGOVIMA, advokat Ane Sević otkrio sve detalje plaćanja alimentacije
Foto: Printscreen Instagram

šok

DARKU LAZIĆU PRETI ZATVOR?! Pevač ponovo u DUGOVIMA, advokat Ane Sević otkrio sve detalje plaćanja alimentacije

Stars -

Pevač Darko Lazić više puta je isticao kako nema nikakva dugovanja prema bivšoj supruzi Ani Sević. Međutim, sada je njen advokat ispričao da je folker od marta ove godine prestao da plaća alimentaciju.

Naime, kako naodi Sevićkin advokar, Miša Petrovski, Lazić nije govorio istinu kada je govorio da je redovno uplaćivao novac.

Darko Lazić, Ana Sević
foto: Sonja Spasić, Printscreen/Instagram

- Lazić je bio dužan velik cifru za alimentaciju i mi smo podneli zahtev za izvršenje naplate, te je podneta i krivična prijava. On je u međuvremenu platio veći deo alimentacije sa kojim je kasnio i tu se zatvorilo njegovo dugovinje na mart mesec ove godine. Međutim, sada ima novo dugovanje, jer je od marta prošlo osam meseci, a on nije uplaćivao ni dinara. Njegovo zaduženje je da mesećno plaća 50 hiljada dinara, što znači da trenutno duguje 400 hiljada dinara, zaključno sa oktobrom mesecom - rekao je Petrovski.

Kako Sevićkin pravni zastupnik tvrdi, oni nisu upoznati da li su izvršitelji bili na Lazićevoj adresi.

- Da li je bilo popisa to mi ne znamo, već samo nadležne službe. Oni nas samo obaveštavaju da li je bila uplata ili ne, što ovoga puta nije slučaj. Za sve ostalo se pitaju sud i tužilac, to je u njihovoj nadležnosti, mi smo prosto od početka podneli izvršnu presudu koju pokušavamo da naplatimo - ističe advokat Petrovski.

Darko Lazić
foto: Printscreen/Ami Dži šou

Ukoliko nastavi da izbegava plaćanje alimentacije, Lazić bi navodno između ostalog mogao da završi iza rešetaka.

- Neplaćanje alimentacije predstavlja krivično delo, koje se goni po službenoj dužnosti. Tako treba imati na umu da je nedavanje izdržavanja krivično delo za koje je u osnovnom obliku zaprećena novčana kazna ili kazna zatvora u trajanju do dve godine. Ovo krivično delo se inače goni po službenoj dužnosti, a u presudi kojom se okrivljeni oglašava krivim sud može naložiti isplatu svih zaostalih alimentacionih obaveza i buduće redovno davanje izdržavanja, pod pretnjom kažnjavanja. Prema tome nadležni sud će odlučivati da li će podnositi i pokretati postupak, to je u nadležnosti tužioca i mi ne možemo da ulazimo u postupanje. Sve zavisi od procene sudije - objašnjava Anin advokat Miša Petrovski.

Darko Lazić, Ana Sević
foto: EPA / Stephanie Lecocq, Printscreen, Printscreen/Amidži šou

Kurir.rs/I.B/Blic

Bonus video:

00:13

BITNO JE DA OPUSTITE MIŠIĆ: Darko Lazić nakon povratka u Srbiju otišao PRAVO U AMBULANTU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track