01:35

KOMEMORACIJA MARINKU ROKVIĆU: Zvuci harmonike prolomili se salom, pevačeva udovica guši se u suzama (KURIR TV)

POSLEDNJI POZDRAV

KOMEMORACIJA MARINKU ROKVIĆU: Veliki aplauz za legendarnog pevača, cela sala radio Beograda u suzama od bola (KURIR TV)

Stars -

Pevač Marinko Rokvić preminuo je 6. novembra nakon usled borbe sa teškom bolešću, a njegovi najbliži okupili su se na komemoraciji u Kamenoj sali radio Beograda.

Na samom kraju Marko i Nikola zapevali su u čast pokojnog oca i to pesmu Šabana Šaulića.

Marinko Rokvić, Komemoracija
foto: Marina Lopičić

Komemoraciji su prisustvovali brojni poštovaoci Marinkovog rada, kao i njegove kolege sa estrade. Inače, broj ljudi zbog epidemioloških mera je ograničen.

Marinko Rokvić, Komemoracija
foto: Marina Lopičić

Marinko je ispraćen uz gromoglasni aplauz, a cela sala bila je u suzama nakon govora i uspomena kojih su se prisetili.

Marinko Rokvić, Komemoracija
foto: Marina Lopičić

"Na jednom snimanju pevali smo Marinko i ja, dogovarali smo se oko intonacije, a on je tada rekao da mu je svejedno, bio je pevačka veličina, a ljudska gromada. Gledajući njegovu porodicu, znajući kako razmišlja, drago mi je da ova porodica ostaje iza njega, ona će nastaviti njegovim putem. Marinko za mene nije umro, njegove pesme će ostati da žive kroz nas koji ćemo ih pevati, u mom repertoaru biće njegove pesme. Sve ono što je uradio, rado ćemo se toga sećati... Dopisivali smo se, govorio je: 'Daće Bog, biće dobro'. Svako jutro i veče molio sam se da će biti dobro i da ćemo popiti još jednu rakiju", rekao je pevač Radiša Urošević i izjavio saučešće porodici.

02:48

RADIŠA UROŠEVIĆ SVAKO JUTRO I VEČE MOLIO SE ZA MARINKA ROKVIĆA: Na komemoraciji ispričao kakve poruke je dobijao od pevača

08:32

HARMONIKAŠ OTKRIO MARINKOVU TAJNU NA KOMEMORACIJI: Molio sam ga da ne snimi tu pesmu!

Marinko Rokvić, Komemoracija
foto: Marina Lopičić

"On je bio vrhunski čovek i pevač. Marinko i ja radili smo 40 godina... Išao sam mu u posetu kada je bio u vojsci, radili smo svadbe i družili sve vreme. Ja sam imao tu sreću i privilegiju", rekao je Miša Mijatović izmeđuostalog dok je držao govor.

Marinko Rokvić, Komemoracija
foto: Marina Lopičić

Ana Bekuta tokom govora istakla je da je više dobrih pevača nego očeva, pa to naglasila ispred pevanja.

1 / 7 Foto: Marina Lopičić

"Mi postajemo ponovo deca, bespomoćna, ranjena i očajna. Kao kad smo se prvi put izgubili u nekoj velikoj prodavnici ili na vašaru. Kada umre otac, to je kao da smo u toj prodavnici, izgubljeni, naš otac nas neće uzeti na ramena. Taj put moramo tražiti sami. Umro je i pevač i glas i pesma, ali prvo da kažem - otac. Svojim očima godinama sam gledala kakav otac je bio, zato je dozvoljeno da njegovi sinovi budu uplakana deca. Estrada je za mnoge sjaj, pesma i blještavilo, mi koji joj pripadamo, znamo da najčešće nije tako. To je rudnik, vaš otac je - Dario, Nikola i Marko, izlazio čistog obraza i čistih ruku, a to je gotovo nemoguće. Poznavala sam ga gotovo 40 godina, neprihvatljivo mi je da nismo negde na slavlju, život tako nepravedno i okrutno prolazi. Ako me sada gleda, bio je nesvestan divnih osobina. Beskrajno lep, duhovit, šarmantan... Provodili smo vreme na pozornici, točkovima, na sceni i van nje, zajedno smo preleteli planetu, tada 2004. godine sam ga upoznala do kraja kao čoveka. Satima smo razgovarali, bili smo porodični prijatelji kakvi se retko nađu, izgubila sam velikog druga", rekla je Bekuta.

Marinko Rokvić, Komemoracija
foto: Marina Lopičić

Kompozitor Miša Mijatović održao je potresni govor posvećen Marinku, a otkrio i jednu njegovu tajnu.

- 'Te noći kada umrem' zove se jedna od poslednjih pesama. Svi smo ga molili da ne snima pesmu sa takvim tekstom, ali on je insistirao - rekao je Mića.

Marinko Rokvić, Komemoracija
foto: Marina Lopičić

Marinkova udovica Slavica trudila se da ostane pribrana, ali je u trenutku kada je harmonika zasvirala prolila suze, kao i njeni sinovi Marko i Nikola.

1 / 9 Foto: Marina Lopičić

Govornik se zahvalio i Draganu Džajiću, koji je prisustvovao komemoraciji, pa istakao i koliko je pevač voleo "Crvenu zvezdu".

Marinko Rokvić, Komemoracija
foto: Marina Lopičić
01:35

KOMEMORACIJA MARINKU ROKVIĆU: Zvuci harmonike prolomili se salom, pevačeva udovica guši se u suzama (KURIR TV)

"Veliki čovek i umetnik Marinko Rokvić... Danas smo se okupili da se oprostimo od istaknutog umetnika", govorili su na komemoraciji iz radio Beograda, pa se začula harmonika uz numeru "Polomio vetar grane". Potom je održan minut ćutanja.

1 / 23 Foto: Marina Lopičić

Nikola i Marko su primali saučešće, a pojavile su se i njihove supruge Bojana Barović i Sara. Njih dve odmah su zagrlile svoje muževe i pružile im utehu.

01:25

KOMEMORACIJA MARINKU ROKVIĆU: Snaje pokojnog pevača zavijene u crno, sve vreme su uz Marka i Nikolu

Pevačica Snežana Đurišić izjavila je saučešće porodici i dugo stajala i razgovarala sa Marinkovom udovicom.

Marinko Rokvić, Komemoracija
foto: Marina Lopičić

Pevač Ivan Milinković i pevačica Ana Bekuta takođe su se pojavili. Bekuta je vidno neraspoložena čitala govor.

Marinko Rokvić, Komemoracija
foto: Marina Lopičić

Lepa Lukić, Beki Bekić, Ana Bekuta, Olivera Kovačević stigli su na komemoraciju da se poslednji put pozdrave sa kolegom.

Marinko Rokvić
foto: Kurir

Marinkova porodica uputila se ka mestu gde je komemoracija, a njegova udovica Slavica držala je sinove Nikolu i Marka pod ruku.

Marinko Rokvić
foto: Kurir

Radio Beograd Marinku je bio kao druga kuća, koju je uvek stavljao ispred svih. Veliki broj trajnih snimaka i muzičkih zapisa ostavio je upravo radio Beogradu. Sahrana Marinka Rokvića počinje opelom u 14.30 u crkvi Sv. Apostola Tome na Novom bežanijskom groblju.

Marinko Rokvić
foto: Ana Paunković, Nemanja Nikolić

Kurir.rs/K.Đ/A.D.

Bonus video:

00:20

NE MOŽEŠ TO VIŠE DA MI RADIŠ: Rokvić krišom snimio ženu, ona izgorela i počela da URLA! Svi se pitaju kako je PROŠAO posle!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track