SOVRLIĆKA TUGUJE ZA MERIMOM: Pre 3 meseca je bila kod mene u Sarajevu, išle smo u šoping, zamerila sam joj što se BILA UGOJILA!
Foto: Damir Dervišagić, Nemanja Nikolić

INTERVJU

SOVRLIĆKA TUGUJE ZA MERIMOM: Pre 3 meseca je bila kod mene u Sarajevu, išle smo u šoping, zamerila sam joj što se BILA UGOJILA!

Stars -

Branka Sovrlić pojavila se na snimanju novogodišnjeg programa DM sat televizije kod svoje koleginice Dragane Mirković. Iskoristili smo tu priliku da s njom porazgovaramo o aktuelnim temama. Na početku intervjua nam je priznala da su joj druženja sa kolegama vrlo nedostajala u prethodnom periodu.

Branka Sovrlić
foto: Vladimir Šporčić

- Falilo mi je da se sretnem s kolegama, ovo su jedinstvene prilike da se svi nađemo na jednom mestu.

Da li postoji neki kolega s kojim niste u dobrim odnosima?

- Dobra sam sa svim kolegama, u životu se nikad nisam posvađali ni sa kim, niti sam nekoga ogovarala. Svi se trudimo da ovaj posao radimo što bolje znamo, svako na svoj način.

Na estradi ima nekoliko javnih antivaksera, kao što su Milan Stanković i Rada Manojlović. Kakav je vaš stav prema tome?

- Primila sam sve tri vakcine. Ne znam zašto se kolege i narod ne odazovu na vakcinaciju i zašto ne veruju u medicinu. Sećam se u mojoj mladosti su bile neke druge bolesti i svi smo se vakcinisali. I živi smo i zdravi.

Vi imate i restoran u Sarajevu. Kako se period pandemije odrazio na vaš biznis?

- Letos je bilo baš dosta posla, to me je iznenadilo. Pošto su sertifikati bili obavezni, nismo se plašili. Našim radnicima smo naredili i morali su da prime vakcinu. I onima koji nisu hteli održali smo predavanje, pa su pristali.

Po čemu ćete pamtiti godinu na izmaku?

- Po lošim stvarima, izgubili smo mnogo kolega.

Merima Njegomir, Komemoracija
foto: Ana Paunković

Bili ste bliski sa Merimom Njegomir, koja je nedavno preminula.

- Tačno. Pre tri meseca je baš bila kod nas, njena bolest, a onda i smrt su me jako iznenadile.

Kako je izgledao vaš poslednji susret?

- Tad nije bila bolesna, možda i jeste, ali se nije bila pregledala pa nije ni znala. Čak se bila i popravila malo, pa sam joj zamerila što se ugojila. Kupovala je neku garderobu u Sarajevu, vodila sam je u šoping centre. Nešto sam joj i kupila da joj poklonim. Kad sam posle došla u Beograd, zvala sam je, ali mi se nije javljala. Posle druge poruke, napisala je da je u bolnici. Mislila sam da je od korone, ali znam da ju je već imala. Tad mi je napisala da je kancer i da joj je loše, da je sve boli i da ne može da priča. To je bilo poslednje.

Pre nje preminuo je i Marinko Rokvić.

- Da, i to je bio veliki šok. Neočekivano skroz, bio je vrlo vitalan i sportski tip. Niko ne zna šta nosi u sebi dok se ne pregleda. Apelujem na sve da se pregledaju na vreme. Merima je bila revnosna, ali eto, kasno su joj otkrili. Šteta.

Milić Vukašinović je u ispovesti za Kurir istakao da ste mu mnogo pomogli u borbi oko ćerke, koja je bila zavisnik.

- Moj suprug je radio sa Bijelim dugmetom i sa svim tim rokerima, bili su jako dobri prijatelji i izašli smo mu u susret. Zaposlili smo je kod nas, vodili smo računa o njoj. Ali imala je tog muža i krenula je lošim putem. Nije joj bilo pomoći. Žao mi je te slatke i divne dece koja su ostala bez nje. Veoma je važan izbor partnera i društva, kao i sredina u kojoj odrastate.

Na Tviteru je glavna tema šta nosite u svojoj putnoj torbi, koja je stalno uz vas pored tašne. Otkrijte nam šta imate vredno u njoj, pa se ne odvajate ni sekunde od nje?

- Nisam mogla da propustim Meriminu komemoraciju, pa sam pravo s puta otišla tamo sa sve torbom. Nisam htela da zakasnim. Tako je i sada.

Branka Sovrlić, kuća, enterijer
foto: Vladimir Šporčić

Kurir.rs/Aleksandar Panić

Bonus video:

01:05

Merima Njegomir peva na kineskom za Milutina Mrkonjića

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track