TAMARA BAKIĆ BILA JE KRALJICA PISTE I PRVA DIVA EKS-JU MODNOG SVETA Bata Spasojević i Neven Bošković potreseni zbog njenog odlaska
Foto: Damir Dervišagić, Dado Đilas

tuga

TAMARA BAKIĆ BILA JE KRALJICA PISTE I PRVA DIVA EKS-JU MODNOG SVETA Bata Spasojević i Neven Bošković potreseni zbog njenog odlaska

Stars -

Jedna od najpoznatijih manekenki s naših prostora, Tamara Bakić, preminula je iznenada u subotu veče u Beogradu, u 88. godini.

Na pistu je prvi put kročila 1958. na Sajmu. Reviju je režirao Bojan Stupica, a pratilo ju je oko 3.000 ljudi, među kojima je bilo mnogo stranaca, s Kristijanom Diorom na čelu. Tako je manekenstvo postalo ne samo njen život nego ga je promovisala i utemeljila kao profesiju.

Nakon ovog debija, počela je da dobija pozive za revije. Posla je bilo sve više, putovali su po celoj Jugoslaviji, šetali po modnim pistama u Budimpešti, Varšavi, Moskvi, Sankt Peterburgu, Parizu, Teheranu, Njujorku...

Tamara Bakić
foto: Damir Dervišagić

Godine 1967. osnovala je Udruženje manekena, jer je želela da tu profesiju podigne na viši nivo. U modnom svetu su joj bila otvorena sva vrata. U kasnijim godinama života bila je mentor mladima. Ceo svoj vek ostala je u svetu mode, pa je tako u 82. godini bila zvezda revije u Njujorku, i to Bate Spasojevića.

- Tužan sam. Ne mogu da vam opišem kako se osećam. Tamara je bila i ostala moja večna inspiracija, jedan od razloga zašto sam tako snažno zavoleo posao kojim se bavim. Moja voljena drugarica, iza nas su 23 godine divnog druženja i saradnje. Bila je moj vetar u leđa. Hvala joj za svaki trenutak i za najduži aplauz u Njujorku. Ostaće zauvek diva srpskog i jugoslovenskog modnog sveta, a i šire - kaže za Kurir Spasojević.

Bata Spasojević
foto: Promo

Vest o smrti rastužila je i njenog kolegu Nevena Boškovića.

- Toliko me je pogodila vest o njenoj smrti. Bila je moja najbolja drugarica iz posla i privatno. Imali smo toliko zajedničkih putovanja i druženja. Tamara je živela kao da je imala 30 godina, takva je bila duhom. Svi smo potreseni u biznisu njenim odlaskom - ističe Bošković.

Tamara Bakić rođena je 1934. godine u Somboru. Kasnije se seli u Beograd i počinje uspešnu karijeru. Datum i mesto sahrane Tamare Bakić biće naknadno objavljeni.

Neven Bošković
foto: Printscreen/Instagram

Kurir.rs

Bonus video:

00:40

IZBAČENA IVANA NAPRAVILA PAKLENU OSVETU BAROVCIMA! Šokiraće se kad vide šta je uradila

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track