DRUGA DECA SU SE IGRALA, JA NISAM SMEO! Bojanić o najbolnijim trenucima iz detinjstva: Postoji bitan razlog zbog kog mrzi JAGODE
Foto: Nemanja Nikolić

BOLNO

DRUGA DECA SU SE IGRALA, JA NISAM SMEO! Bojanić o najbolnijim trenucima iz detinjstva: Postoji bitan razlog zbog kog mrzi JAGODE

Stars -

Miloš Bojanić otkrio je detalje iz svoje mladosti u velikoj životnoj ispovesti za Kurir, a tom prilikom on je objasnio zbog čega ne voli jagode, ali i šta mu roditelji nikada nisu oprostili. Folker je kroz suze ispričao kako se njegovi roditelji nikada nisu obradovali ni jednom njegovom uspehu jer je napustio porodični dom i nije bio poljoprivrednik.

Miloš Bojanić, Ruhotina, Rodno selo Milosa Bojanica, Rodno selo Miloša Bojanića, Rodna kuća, Rodna kuća Miloša Bojanića
foto: Nemanja Nikolić

- Bio sam sin jedinac, moji roditelji su imali imanje, kuću, nisu bili siromašni, ali nisi ni meni dozvolili da idem u školu. Oni su hteli da ostanem na selu i budem poljoprivrednik. Oduvek sam znao da to ne želim, ali nisam smeo da pisnem do punoletstva i pre nego što odslužim vojsku. Kada sam se vratio, ja sam im rekao da idem kod strica u Novi Sad da se zaposlim, da radim i da upišem srednju školu. Nije im bilo pravo, ali sam došao ovde u Novi Sad kod strica i zaposlio se u „Neimaru“ kao fizički radnik. Bile su to teške tri godine, odustajanje od škole nije bila opcija. Bio sam hendikepiran time što nemam završenu srednju školu kao moji rođaci i generacija koja je već upisala fakultet. Ja sam svom ocu rekao: „Ti si poslednji poljoprivrednik u našem plemenu!“ Njega je to vređalo strašno, ali tako je i bilo.

Miloš Bojanić, Ispovest
foto: Nemanja Nikolić

Otac i majka

- Uuhhh... roditelji... Pogodila si me u srce, ali odlično pitanje... Moji roditelji... Šta da ti kažem, oni su otišli na onaj svet sa žalom što sam ja otišao od kuće. Nijednoj mojoj diplomi, niti pevanju, niti svim tim mojim pločama, kućama... ničemu se nisu obradovali. Nisam lak na suzama, ali ove uspomene ih izazivaju, izvini... Nikada se nisu obradovali, i to je nešto što ceo život nosim sa sobom. Kada god sam došao i rekao: „Doneo sam diplomu“, bilo je - pa dobro. Doneo sam prvu singlicu, oni kažu - pa dobro, pesma „Samo tako“ je ubila, bila ooogroooman hit, a oni su rekli - pa dobro... Na moju diplomu inženjera odgovor je bio - pa dobro. Nikada se nisu obradovali kako bih ja na njihovom mestu. Ja sam jedno seljačko dete; figurativno, otišao sam od ovaca, svirao sam frulu, koju i dan-danas sviram. Nikada se u svom životu nisam pokajao što sam otišao za svojim snovima, ali eto, dotakli smo se teme koja me ceo život tišti i boli.

Miloš Bojanić, Ispovest
foto: Privatna Arhiva

Mrzim jagode

- Evo, da znaš i ovo: najviše na svetu mrzim jagode. Mi smo imali polje jagoda u blizini igrališta gde su se deca igrala. Dok ja berem jagode, čujem vrisku razigrane dece s terena. Nama je to bio prihod, imali smo dosta jagoda od kojih smo zarađivali i svi smo morali da radimo na tim poljima. Malo sam bio ljut, čujem njih da se smeju i igraju, a ja berem jagode.

Miloš Bojanić
foto: ATA Images

kurur.rs/ Ana Denda

Bonus video:

03:11

Miloš Bojanić prodaje kuću u Ruhotini

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track