00:43

Poznatom kuršumlijskom pevaču Goranu Spasojeviću Šaban Šaulić devedesetih napisao popularnu pesmu!

EMOTIVNA ISPOVEST

ON JE TVORAC ŠABANOVIH NAJVEĆIH HITOVA: Dok ja budem živeo i on će u meni zauvek živeti PRVI PUT PROGOVORIO O KUMU I PRIJATELJU

Stars -

Uoči 17. februara, kada će se navršiti tačno tri godine kako nas je legendarni pevač Šaban Šaulić napustio, ekskluzivno u Sceniranju o njemu govorila je njegova ćerka, pevačica Ilda Šaulić.

Pravo iznenađenje usledilo je i za gošću Vanje Camović pevačicu Ildu Šaulić kada joj je pušten prilog na kome je govorio čuveni Rade Vučkovič iz Kuršumlije.

Rade Vučković
foto: Kurir televizija

- Dok ja budem živeo i on će u meni uvek živeti. Mnogo smo lepih momenata imali životnih. Napisali smo mnogo lepih peama - a neke od njih su "Kako si majko, kako si oče", "Dva galeba bela", "Poznao bih te među hiljadu žena", "Dođi da ostarimo zajedno", "Sneg je opet Snežana" i druge - rekao je Rade Vučković za Kurir televiziju o svom kumu i prijatelju Šabanu Šauliću.

- Bio sam ubeđen da će Šaban doneti ovo na pravi način. Jedan je Šaban, on je to na svoj način otpevao.

Rade Vučković
foto: Kurir televizija

Šaban Šaulić je devedesetih godina napisao pesmu "Pokloniću tebi ruke obadve", koji je na svoj drugi album uvrstio tada perspektivni pevač Goran Spasojević.

- Uvek je bio miran čovek, i za stolom u kafani i gde god da je bio. Pevao san na svadbi njegove ćerke Sanele. Kaže on meni koliko košta. Baš sam se zbunuo. Rekao sam mu "Šabane, koliko ja tebi treba da platim, da bih pevao - rekao je Goran Spasojević.

Rade Vučković
foto: Kurir televizija

Podsetimo, Rade Vučković rođen je u Kuršumliji. Sa 19 godina je stigao u Beograd i upisao Muzičku akademiju. Skoro svake večeri je nastupao u „Topčiderskoj noći“, u to vreme ovaj restoran je bio omiljeno stecište Beograđana. Susret sa Borisom Bizetićem bio je presudan za Radetovu karijeru, a bilo je to početkom sedamdesetih. Bizetić je tada radio sa Mikijem Jevremovićem, ali je, iz nepoznatih razloga, Radetu ponudio da otpeva njegovu pesmu: „Tako je plakala Isidora“. Za kratko vreme ploča je prodata u više od 400.000 primeraka.

Sve dok nije upoznao harmonikaša Budimira Bucu Jovanovića, koji je komponovao za Šabana Šaulića, Vučković se bavio zabavnom kafanskom muzikom. Njegove prve kompozicije u duhu narodne muzike su postale veliki hitovi.

Najpoznatije pesme je uradio za Šabana Šaulića ali i za mnoge druge pevače: „Kako si majko, kako si oče“, „Dođi da ostarimo zajedno“, „S namerom dođoh u veliki grad“, „Dva galeba bela“, „Sneg je opet, Snežana“, „Sanela“, „Danima te čekam“, „Šumadijo, ko bi tebe ostavio“, „Rado, lepa Rado“ i „Nisam te se nagledao“. Komponovao je više od dve hiljade pesama, od toga samo za Šabana Šaulića više od stotinu. Sarađivao je između ostalih sa pevačima kao što su: Zoran Kalezić, Snežana Đurišić, Mitar Mirić, Džej Ramadanovski, Vida Pavlović, Dobrivoje Topalović, Ipče Ahmedovski, Ljuba Aličić i mnogi drugi.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

04:05

ŠABAN BI BIO PONOSAN! Goca Šaulić na IVICI SUZA pomenula pokojnog pevača na proslavi PRINOVE: Luka je bio njegov prvi unuk (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track