KOMŠIJE U PANICI, BEŽE OD ELENE KARIĆ ČIM JE VIDE: Gradi HRAM u dvorištu, daje ogromne dnevnice, a evo kako se ponaša u PRODAVNICI
Foto: Printscreen/Instagram

Drugačija

KOMŠIJE U PANICI, BEŽE OD ELENE KARIĆ ČIM JE VIDE: Gradi HRAM u dvorištu, daje ogromne dnevnice, a evo kako se ponaša u PRODAVNICI

Stars -

Pošto se razvela od Jugoslava Karića, dizajnerka nameštaja Elena Karaman prodala je kuću na Kosmaju porodici Đoković, a u blizini kupila imanje na kojem je sagradila svoju kuću.

Ona je odlučila da se izoluje od svih, pa je njena vila napravljena duboko u šumi okružena samo drvećem. Do imanja se teško dolazi, kroz šumu i kozjim stazama. Sa svih strana je samo drveće i žbunje, a od velelepnog zdanja zaista zastaje dah. Majstori su na sve strane, radi i gradi u dvorištu opasanom visokim zidinama, a komšije su otkrile da upravo njen dom privlaču pažnju svih meštana.

1 / 11 Foto: Pritnscreen/Instagram

- Elena je odlučila da sazida dom usred guste šume. Svi smo bili iznenađeni kada smo videli na kojoj lokaciji joj se nalazi dom. Međutim, po svemu sudeći to je bila njena volja. Baš zato što je toliko izolovana, kuća privlači svu pažnju. Mnogi su dolazili krišom da vide koje Elena rituale izvodi. Često bi zapalila vatru nasred imanja i sa grupom ljudi radila određene rituale. Od nas se niko u to ne razume, pa ne možemo sa sigurnošću da tvrdimo šta je želela time da postigne - priča Elenin komšija koji je želeo da ostane anoniman.

- Sada se tu pravi hram, kako smo čuli. To joj je bio jedan od ciljeva. Bageri svakodnevno rade, seku drveće koje je višak kako bi u dvorištu mogao da se izgradi hram. Mnogi majstori kažu da su od Elene dobili velike dnevnice i da deli novac šakom i kapom, samo kako bi se sve do sitnih detalja izgradilo po njenoj želji. Elena je nakon razvoda profitirala i dobila veliku svotu novca od bivšeg supruga Jugoslava i sada želi da sazida sve ono što prija njenom pogledu. Od majstora sam načuo kako će napraviti i velike zidine, kako niko ne bi mogao da joj priđe - kaže komšija.

Meštani priznaju da je Elenin život interesantan, ali i zastrašujući.

- Mnogi beže od nje kada je vide jer se boje ne znam ni sam čega. Ona je ljubazna, ako joj se javite, ona će odgovoriti uz osmeh. Vidimo je i u prodavnici, ali i obližnoj kafani. Drugačija je i mnogi su se navikli da je čudna ili autentična, kako god se to zove. Međutim, mnogi se i plaše tih rituala iz nerazumevanja pa se sklanjaju s puta njoj, ali i od kuće kada moraju da prođu pored - kaže stariji gospodin koji u blizini ima vikendicu.

Elena Karić
foto: Instagram

Podsetimo, Elena Karaman je otkrila je da se njena vila zove Nemetona.

- Posle rekordnih deset meseci ona je tu. Viđena i odsanjana u onom skrovitom ćošku moje mašte iz koga izviru svi moji projekti i kreativne priče. U tom unutrašnjem vrtu blagosloven AWEN (centralni princip Druidne tradicije i podrazumeva božansku inspiraciju ) nastao je i bio podržan vidljivim i nevidljivim silama i ovaj projekat našeg novog doma, našeg ličnog svetilišta - napisala je Elena.

OD DOKOVIĆA ZARADILA 2,9 MILIONA EVRA

Jelena i Novak Đoković su sadašnje imanje na Kosmaju koje se prostire na nekoliko hektara kupili od članova porodice Karić. Tačnije, od Elene i Jugoslava, koji su nakon razvoda odlučili da kuću u kojoj su živeli prodaju za 2,9 miliona evra. Elena se tada tom prilikom oprostila od svog doma.

- Opraštanje od kuće koju sam nekada davno odsanjala i donela u stvarnost. Od zemlje na kojoj sam naučila toliko toga, koja mi je donela isceljenje, uvide i povezala me s mojim autentičnim bićem i višom svesti. Mazile smo se, čuvale, ona mene, ja nju. Šaputale snove, prizivale i puštale u etar molitve... Za lično i kolektivno dobro.

Jelena Đoković, Novak Đoković
foto: Nemanja Nikolić, Profimedia

kurir.rs/blic

Bonus video:

00:15

Elena Karić objavila detalje obreda

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track