ŠABANOV SPOMENIK ĆE BITI VISOK 4 METRA! Goca Šaulić otkrila sve detalje o bisti posvećenoj pevaču, Ilda i Sanela NA IVICI SUZA
Foto: Dragana Udovičić, Kurir

u znak sećanja na kralja narodne muzike

ŠABANOV SPOMENIK ĆE BITI VISOK 4 METRA! Goca Šaulić otkrila sve detalje o bisti posvećenoj pevaču, Ilda i Sanela NA IVICI SUZA

Stars -

U Gradskoj kući u Šapcu održana je konferencija za novinare povodom početka izgradnje sponeka Šabanu Šailića, koji je i rođen u ovom gradu.

Na ovom događaju pojavila se pevačeva porodica, udovica Gordana Šaulić, ćerke Sanela i Ilda, kum Milenko Kostić, gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić i umetnik, autor spomenika, Zoran Ivanović.

Šaban Šaulić, Ilda Šaulić, Goca Šaulić, spomenik
foto: Kurir

Grad Šabac i porodica Šaulić zajedno rade na ovom projektu jer smatraju da Šaban to zaslužuje. Na inicijativu porodice i saglasnost Grada određena je lokacija gde će biti spomenik, a to je pored nove robne kuće, na zelenoj površini koja je oivičena Mačvanskom i ulicom kralja Milana.

Šaban Šaulić, Ilda Šaulić, Goca Šaulić, spomenik
foto: Kurir

- Porodica Šaulić zauzima bitno mesto u gradu Šapcu. Zajedno sa porodicom napravićemo “Šabanove dane” gde ćemo negovati ono što je ostavio i da dođu najveći pevači narodne muzike. Predviđeno je da bude postavljen spomenik 6. septembra, na dan Šabanovog rođenja - rekao je gradonačelnik Šapca na konferenciji za medije, a zatim se novinarima obratila Goca.

- Naša porodica je zahvalna gradonačelniku i vlasti u Šapcu koja je pokazala da ceni i poštuje ljude koji su ovde rođeni, jer se svih 50 godina Šabanove karijere znalo da on dolazi iz ovog grada. Izabrali smo prostor za koji smatramo da je adekvatan jer tu je bila stara autobuska stanica, pa ima simbolike u tome da je Šaban odatle krenuo u veliki grad i osvojio svet.

Šaban Šaulić, Ilda Šaulić, Goca Šaulić, spomenik
foto: Kurir

- Znači nam da naša deca, unuci znaju da je njihov otac i deda potekao odavde. Našem kumu Milenku Kostiću dugujem zahvalnost jer samo udruženi možemo mnogo - rekla je Gordana Šaulić.

Dok je ona pričala, Ilda i Sanela suzdržavale su se da ne zaplaču.

O samom projektu, imao je šta da kaže i umetnik Zoran Ivanović.

- Dinamika nam je dobra, imamo vremena, trenutno je spomenik u fazi idejnog rešenja. Biće u bronzi, skulptura bi trebalo da bude oko 2,5, a sve ukupno oko četiri metra bi bila veličina spomenika - rekao je autor.

Kurir.rs

Bonus video:

00:43

Poznatom kuršumlijskom pevaču Goranu Spasojeviću Šaban Šaulić devedesetih napisao popularnu pesmu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track