EVO KAKO ESTRADA PROVODI VELIKI PETAK: Baja Mali Knindža, Neda i Mc Stojan ofarbali jaja! (FOTO)
Foto: Zorana Jevtić, Nikola Anđić, Printscreen/Instagram, Damir Dervišagić, Shutterstock

poštuju običaje

EVO KAKO ESTRADA PROVODI VELIKI PETAK: Baja Mali Knindža, Neda i Mc Stojan ofarbali jaja! (FOTO)

Stars -

Vaskrs je najveći hrišćanski praznik koji će se proslaviti u nedelju, a tradicionalni običaj je da se jaja farbaju na Veliki Petak. Domaće javne ličnosti ispoštovale su ovaj običaj.

Neda Ukraden
foto: Printskrin Instagram

Neda Ukraden podelila je stori na svom Instagram profilu i pokazala pratiocima kako se u njenoj kući neguje tradicija. Njoj su u pomoć oko farbanja jaja pritekle unuke. Na video snimku koji je pevačica okačila na mreže vidi se kako devojčice vade crvena jaja iz vrećice u kojima su se kuvala i pažljivo odvajaju grančice koje su ostale zalepljene na ljusci.

MC Stojan
foto: Printskrin Instagram

Marko Stojković, poznatiji kao Mc Stojan, pokazao je svojim pratiocima da su se danas farbala jaja i u njegovoj kući na Kosmaju. On je snimio svoju majku koja je vredno radila i tada otkrio da je farba koju ona koristi totalno prirodna. Zorica se odlučila za stari, provereni recept. U jednu šerpicu ubacila je lukovinu, a u drugu korkumu. Marko se oduševio žutim jajima, pa poručio majci:

MC Stojan
foto: Printskrin Instagram

- Bravo Zoko, ljubi te sin - rekao je Mc Stojan na snimku koji se nalazi na njegovom Instagram profilu.

Baja Mali Knindža
foto: Printscreen/Instagram

Mirko Pajčin, poznatiji kao Baja Mali Knindža ponosno je objavio fotografiju sa dva najmlađa člana njegove porodice i pokazao kako se tradicija i u njegovom domu poštuje. Baja je sa sinovima Gavrilom i Danilom otišao na jednu beogradsku pijacu kako bi kupio sve potrebne namirnice za predstojeće praznike.

Ana Rajković
foto: Printskrin Instagram

Ana Rajković, supruga golmana Predraga Rajkovića i bivša devojka Veljka Ražnatovića, pohvalila se na društvenim mrežama da je bila vredna od ranog jutra. Ona je na Instagramu podelila video snimke i fotografije na kojima je pokazala kako je u porodičnom domu u Francuskoj ukrasila stan za najveći hrišćanski praznik. Ana je koristila pretežno pastelne boje, a za tradicionalno farbanje jaja u lukovini u pomoć joj je pritekla prijateljica koja se potrudila da na tim jajima budu ispisana imena njihovih naslednika Tadije i Relje.

Ana Rajković
foto: Printskrin Instagram

Dušica Jakovljević za Pink je otkrila kako proslavlja praznike.

- Praznike uvek najradije provodim kod kuće, sa decom, tako je i ove godine. Trudimo se da ispoštujemo sve običaje i tradiciju - od uskršnjeg posta, do pripreme praznične trpeze, za šta sam ja zadužena, a posebno uživam u farbanju jaja... E, tu, priznajem, imam veliku pomoć Anđele i Ogija, koji uvek jedva dočekaju da ih zajedno farbamo, crtamo, bojimo, ukrašavamo... I svake godine saznamo za neku novu foru, pa brže-bolje isprobamo (smeh) - priznaje Dušica i dodaje da njen sin posebno dekoriše jedno jaje koje sam izabere, a sa kojim se posle dva dana kasnije, na Uskrs, nadmeću u nezaobilaznom tucanju jajima - rekla je, pa dodala:

- Kada je tucanje jajima u pitanju, tu je Ogi maher, ne znam kako, ali uvek mu polazi za rukom da nas u kući sve pobedi! Ne znam kako mu to uspeva, ali uvek odabere najjače jaje koje posebno ukrasi on sam i pobedi nas sve u kući! Evo, danas je odabrao jedno, obeležio ga, a videćemo da li će i ove godine biti najjači ili će to biti Anđela, možda čak i ja... Čekamo Uskrs.

Dušica Jakovljević
foto: Damir Dervišagić

Kurir.rs/ Ana Denda

Bonus video:

02:54

Prijatelji pripremili iznenađenje Baji Malom Knindži,sredili mu rodnu kuću

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track