UVEK SAM IMALA SIGURNO JAJE, MORALA SAM DA BUDEM POBEDNICA: Marija Šerifović provodi Vasrks sa mamom Vericom i prijateljima
Foto: Nemanja Nikolić

PORODIČNO

UVEK SAM IMALA SIGURNO JAJE, MORALA SAM DA BUDEM POBEDNICA: Marija Šerifović provodi Vasrks sa mamom Vericom i prijateljima

Stars -

Marija Šerifović tradicionalno Vaskrs proslavlja u krugu porodice, s majkom Vericom Šerifović, kumovima i prijateljima. Kako kaže, više se ne stresira kada izgubi u tucanju jajima, ali su joj, dok je bila dete, roditelji pod obavezno obezbeđivali najjače kako bi pobedila.

Marija Šerifović
foto: Nemanja Nikolić

U intervjuu za Kurir pevačica se priseća kako su izgledali praznici dok je odrastala, ali i kako Vaskrs proslavlja danas.

- Kao i svaki važan praznik ili privatni događaj, Vaskrs proslavljam u krugu najbližih: majka, kumovi, pa ko stigne od prijatelja da nam se priključi. Uglavnom odabran krug ljudi, veoma bliskih, i podrazumeva se, dobra trpeza.

Kako je izgledala proslava Vaskrsa u tvom porodičnom domu u Kragujevcu, kad si bila dete?

- Znaju verovatno svi čitaoci da su uvek postojale određene tradicionalne igrice, koje su roditelji gotovo uvek radili na Vaskrs. Tako je bilo i u mom domu. Uvek sam imala neko "sigurno" jaje, jer morala sam još tada biti pobednik (smeh).

Da li ćeš se oprobati u ulozi domaćice ili sve prepuštaš, po običaju, mama Verici?

- Složićete se da je apsolutno najbolje za sve da to Verica odradi kako ne bi bilo ničeg neplaniranog (smeh). Šalu na stranu, mi imamo tradiciju kada su u pitanju veliki praznici, šta se sprema, tako da je majka tu neponovljiva.

Marija Šerifović, Verica Šerifović
foto: Damir Dervišagić, Beta Miloš Miškov

Da li si ti najčešće pobednica u tucanju jajima?

- Pa pozvaću se na prvi odgovor. Tako sam kao dete volela da pobeđujem, kako sam starija, takva vrsta euforije me ne drži, ali svakako sam običaj u krugu porodice je nešto najlepše, pa se zato povodom pobede nešto i ne stresiram.

Proslavi Vaskrsa prethodio je četrdesetodnevni post. Da li si postila i da li redovno posećuješ crkve i manastire kao mnoge tvoje kolege?

- Postim samo poslednju nedelju, nisam neko ko na svaki način promoviše svoju veru. Za mene je to sve intimno i tako treba da ostane.

Marija Šerifović
foto: Nemanja Nikolić

Tvoja čestitka čitaocima Kurira za najveći hrišćanski praznik?

- Zaista mislim da smo se uverili u prethodne dve godine da nije floskula da nam je najvažnije zdravlje, jer bez zdravlja ne možemo ništa. Stoga, dragi ljudi, budite mi zdravi, srećni i voljeni.

Iskusila i to

Prvi put ofarbala jaja pre tri godine

Marija Šerifović nije vična u kuhinji, ali je rada da neke stvari nauči, što je pokazala i u svojim vlogovima. Pravila je božićnu česnicu, rođendansku tortu, a i jednom je ofarbala jaja. Doduše, taj proces nije snimila, jer tada se nije bavila Jutjubom. Prvi put je jaja ofarbala pre tri godine, što je i najavila u jednom od intervjua.

- Uskrs ću proslaviti u Beogradu. Farbaću jaja, prvi put sam rešila da to lično radim! Da vidim i ja kako se farbaju ta jaja. I ukrašavaću ih, sve kako treba - rekla je pevačica kroz smeh tada.

Marija Šerifović
foto: ATA Images

Kurir.rs/ Jelena Stuparušić

Bonus video:

00:53

Marija Šerifović progovorila o prosidbi: Otkrila kakvu venčanicu želi da obuče - BIĆE NAJLEPŠA KOJU SU LJUDI VIDELI!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track