ZLATNE HARMONIKE SVIRAĆE ZA TOZOVCA: Kraljevčani nisu zaboravili svog sugrađanina! A evo ko su specijalni GOSTI!
Foto: Dragana Udovičić

omaž muzičkim legendama

ZLATNE HARMONIKE SVIRAĆE ZA TOZOVCA: Kraljevčani nisu zaboravili svog sugrađanina! A evo ko su specijalni GOSTI!

Stars -

Kulturni centar "Ribnica“ Kraljevo od 28. do 30. jula organizuje Festival "Zlatne harmonike Kraljeva“, u okviru kojeg će biti održano takmičenje za novoustanovljenu nagradu "Novica Negovanović“, ali i koncert "Kraljevo Tozovcu“ na kojem će nastupiti poznata imena sa srpske estrade.

Festival će početi muzičkim programom "Kraljevački harmonikaši”, koji će se održati u Svečanoj sali Gradske uprave, u četvrtak, 28. jula, sa početkom u 20 časova. U programu će učestvovati Vlada Panović, Miša Mijatović, Dejana Đekić, Raša Pavlović i mladi harmonikaš Vladan Milićević sa KiM, a ulaz za posetioce biće besplatan.

Zlatne harmonike Kraljeva
foto: Kurir/J.S.

Narednog festivalskog dana, u petak, 29. jula, u 21 čas, na Trgu srpskih ratnika, održaće se takmičenje mladih harmonikaša. Osam kandidata nadmetaće se za priznanje “Novica Negovanović”, a pobednik takmičenja dobiće i snimanje jednog narodnog kola u studiju Aleksandra Sofronijevića. Druga i treća nagrada su novčane.

U revijalnom delu programa nastupiće Vlada Panović sa Narodnim orkestrom RTS-a, Miša Mijatović, Novica Negovanović mlađi, Radiša Urošević, Danka Stojiljković i dvoje polaznika radionice za vokalne soliste.

Završne večeri festivala, u subotu, 30. jula, na Trgu srpskih ratnika, sa početkom u 21 čas biće održan koncert "Kraljevo Tozovcu“. Predrag Živković Tozovac bio je Kraljevčanin, legendarni harmonikaš, interpretator i kompozitor pesama za sva vremena, a na ovom koncertu izvodiće se njegove pesme.

Lepa Lukić
foto: Ana Paunković

U programu će učestvovati Miroslav Ilić, Lepa Lukić, Slavko Banjac, Snežana Kopunović, Aleksandar Tirnanić i Jovan Mihaljica. Učesnike će pratiti Orkestar Miše Mijatovića i Vlada Panović i Narodni orkesatar RTS-a.

Aleksandar Sofronijević će se, sa svojim orkestrom, uključiti uživo u program, a Nikola Peković i ansambl "Umetnička porodica“ izvešće splet Tozovčevih pesama u aranžmanima za umetničku muziku.

U okviru Festivala "Zlatne harmonike Kraljeva“ biće održana i radionica za vokalne soliste koju će voditi Danka Stojiljković, kao i master klas za soliste na harmonici koji će održati Vlada Panović.

(Kurir.rs/ J.S.)

Bonus video:

00:17

Lepa Lukić o Tozovcu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track