01:07

OVO JE KARDINALNA GREŠKA MILJANE KULIĆ! Hirurg za Kurir TV: Evo zašto nije trebala da putuje za Srbiju POSLE OPERACIJE ŽELUCA

šokantno

OVO JE KARDINALNA GREŠKA MILJANE KULIĆ! Hirurg za Kurir TV: Evo zašto nije trebalo da putuje za Srbiju POSLE OPERACIJE ŽELUCA

Stars -

Nije sporno da li ste radili operaciju želuca u Švajcarskoj, Turskoj ili bilo gde drugde. Jedina stvar koja je kod ove operacije problematična je povratak kući i samim tim što niste u kontaktu sa ljudima koji su vas operisali. Ako se bilo šta desi, prepušteni ste hirurzima u svojoj zemlji, rekao je doc. dr Dejan Veličković, hirurg, specijalista za želudac i jednjak.

Savremen način života nametnuo je nove standarde izgleda i lepote, pa se svi trude da izgledaju, vitko, lepo i zdravo. Međutim, sve je više onih koji ne mogu da smršaju i izgube kilograme korekcijom ishrane i načinom života, pa se neretko odlučuju za operaciju želuca kako bi se rešili viška kilograma.

Miljana Kulić
foto: Pritnscreen, Beta/Saša Đorđević

Svedoci smo da, nekim pozantim ličnostima koje su otišle pod nož kao što je Miljana Kulić, operacija nije uspela ili se iskomplikovala.

- Kad operišemo pacijente, zalažemo se za to da ostanu u bolnici nekoliko dana. Kad odu iz bolnice da takođe budu blizu nas u slučaju komplikacije. Ono što je problem kod medicinskog turizma jeste da vi posle operacije otputujete nazad u Srbiju i nekoliko hiljada kilometara ste od lekara koji vas je operisao - rekao je Veličković.

Kurir Televizija
foto: Kurir Televizija

Opšti hirurg je naveo i kakve komplikacije može zadesiti osobu koja se podvrgla ovakvoj operaciji.

- Krvarenje nakon te operacije može da se javi na šavnoj liniji želuca. Takođe i na svim organima u okolini želuca koja su polje hiruškog rada. Može da se ošteti slezina, jetra, trbušni zid, dakle postoji nekoliko mesta gde može doći do krvarenja - rekao je Veličković.

Takođe se osvrnuo i na to kakav režim ishrane mora da vodi ta osoba.

- Nakon te operacije morate da vodite drugačiji režim ishrane. Režim uvođenja u normalnu hranu traje i do mesec dana. Prvo ide period tečne dijete odnosno tečna hrana. Nakon toga jede se kašasta i miksirana hrana, pa tek posle mesec dana jedete čvrstu hranu. U tom periodu mogu da se pojave razni problemi - rekao je Veličković.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

00:15

Prvi snimak Miljane Kulić posle operacije želuca

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja