OGLASILA SE BRANKA SOVRLIĆ O SLUČAJU "KRIGLA": Evo zašto nije mogla da proda ČAŠU iz restorana
Foto: Nikola Anđić

nikad ih nemaju dovoljno

OGLASILA SE BRANKA SOVRLIĆ O SLUČAJU "KRIGLA": Evo zašto nije mogla da proda ČAŠU iz restorana

Stars -

Pevačica Branka Sovrlić nedavno nije htela da iz svog restorana na Baščaršiji proda kriglu gošći Zorici P. koja je želela da iz svog rodnog rada ponese jedan suvenir.

"Tačno se sećam te gospođe i ljubazno smo joj objasnili da mi ne prodajemo krigle. Jedino mi na Baščaršiji imamo dozvolu za točenje alkohola i samo kod nas možete, uz hranu, popiti i pivo. Pivo služimo u kriglama na kojima piše sarajevsko, što je razlog da nam turisti kradu krigle, (kao suvenir), pa ih nikada nemamo dovoljno", rekla je između ostalog Branka.

pivo, krigla
foto: Shutterstock

Podsetimo, redakciji Kurira javila se Zorica P, inače rođena Sarajka, koja je posle 15 godina rada u Južnoafričkoj Republici došla u rodni grad sa dečkom i sela je u Brankin restoran na Baščaršiji. Naručili su jelo, a pre toga i po čašu piva, naravno sarajevskog, a krigla joj se mnogo dopala.

- Ustala sam i odlučila da ih lično pitam i zamolim, jer mi se stvarno svidela čaša i poželela sam da je imam i da platim za nju. Prišla sam stolu gde su sedeli Branka i njen suprug, predstavila sam se, objasnila da sam ja Sarajka, odavno ne živim u Sarajevu, da sam godinama radila u elitnom restoranu u Johanezburgu i da bih volela da kupim čašu jer nisam videla nigde pre takvu, a dopala mi se. Oboje su, skoro uglas, rekli "ne može, imamo samo nekoliko komada i trebaju nam". Nisu mi dali prostora ni da se cenkam s njima - bila je razočarana Zorica, budući da su Sarajlije poznate po darežljivosti i ljubaznosti.

kurir.rs

Bonus video:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja