Najnovije vesti

OVAKO JE LEPA BRENA DOBILA NADIMAK! Nimalo joj se nije dopao, a ovaj ČOVEK je predvideo sve njene uspehe!
Foto: Printscreen/Instagram

Malo poznati detalji iz života folk zvezde

OVAKO JE LEPA BRENA DOBILA NADIMAK! Nimalo joj se nije dopao, a ovaj ČOVEK je predvideo sve njene uspehe!

Stars

Lepa Brena jedna je od najvećih zvezdi na Balkanu, a malo kome je poznato kako je dobila nadimak po kom je danas svi znaju.

Uspešnu karijeru koja traje više od četiri decenije Fahreta Jahić izgradila je pod nadimkom Lepa Brena koji je dobila davne 1975. godine, još u srednjoškolskim danima, a za sve je "kriv" njen košarkaški trener. Brena je, jednom prilikom se prisetila kako je došlo do njenog nadimka, kao i kako je pokojni Minimaks učestvovao u tome.

Lepa Brena, Sava Centar
foto: Nenad Kostić

"U tom periodu počela sam aktivno da treniram košarku. Na košarkaškom terenu je i nastao moj današnji nadimak Brena. Nadimak mi je dao moj tadašnji košarkaški trener, Vlada Bajer. Treneru je bilo komplikovano da me doziva: 'Fahreta, Fahreta!' Igrala sam centra ili beka. Moje koleginice bile su Mila, Kata... Sve neka kratka imena. I kaže on meni: 'Ja ću tebe zvati Brena'. Ja kažem: 'Ko je ta Brena?!' Kao prvo, glupo ime! Mislim, od svih imena koja su mogla biti lepša", govorila je Brena u svom dokumenarnom filmu "Lepa Brena - godine Slatkog greha", pa pojasnila:

"U Bosni, to je bio sinonim za lepu devojku. Uvek sam volela da se ističem, da se izborim za svoje mesto pod suncem. Ma, bila sam kao šilo! Zato sam se i našla pod košem, s loptom u rukama. Tu je došao do izražaja i moj smisao za realnost. Shvatila sam da nisam dovoljno talentovana za košarku i da će uvek biti boljih od mene, koje neću dostići. Kada me je kasnije Saša Popović pitao imam li neki nadimak, setila sam se tog događaja, i tako postala - Brena. Tokom gimnazijskih dana počela sam da pevam po zabavama. Konačno sam shvatila da je scena moj teren".

Lepa Brena, Sava Centar
foto: Nenad Kostić

Pokojni Milovan Ilić Minimaks je 1981. godine ispred Brena dodao i Lepa, pa je tako nastao nadimak Lepa Brena. Međutim, tada se to pevačici nije dopalo. Nije mogla ni da nasluti kakvu će joj popularnost baš taj nadimak doneti.

"Nisam volela to Lepa jer nisam mislila da sam lepa na taj način", otkrila je ona.

Kurir.rs

Bonus video:

Lepa Brena o ceni čarapa
09:52

Lepa Brena o ceni čarapa

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja