OVDE SU ROĐENI NAŠI PEVAČI! Neke nekretnine su ZAPUŠTENE, neke su SRUŠENE, a pojedini su ih RENOVIRALI i za NJIH TRAŽE BOGATSTVO
Foto: Shutterstock, Damir Dervišagić, Sonja Spasić, Printscreen, Nemanja Nikolić, Nikola Anđić

RODNE KUĆE

OVDE SU ROĐENI NAŠI PEVAČI! Neke nekretnine su ZAPUŠTENE, neke su SRUŠENE, a pojedini su ih RENOVIRALI i za NJIH TRAŽE BOGATSTVO

Stars -

Iako sada žive u luksuznim nekretninama, mnoge poznate ličnosti odrasle su u skromnim kućama, od kojih su mnoge danas zapuštene i u jako lošem stanju, dok su se neki estradnjaci potrudili da novac ulože u obnavljanje zidina pod kojima su rođeni.

Jedna od kuća koja vapi za obnovom je rodna kuća legendarnog pevača Tome Zdravkovića u selu Pečenjevce, desetak kilometara od Leskovca. Danas se na mestu gde je rođen nalazi ruinirana kućica zarasla u korov, ali i živa sećanja na slavnog zemljaka.

Toma Zdravković
foto: Kurir

Dragana Mirković ne zaboravlja svoje rodno selo Kasidol, pokraj Požarevca. Iako već decenijama živi u Austriji, gde osim vile ima i dvorac, ona je novac uložila i u imanje na kom joj žive roditelji. Podigla im je jednospratnu kuću, a u dvorištu se nalazi još jedna prizemna starija nekretnina.

Dragana Mirković
foto: Nemanja Nikolić, Kurir

Tanja Savić rođena je u Radincu kod Smedereva. Pevačicini roditelji su nastavili tu da žive, a Tanja je u renoviranje kuće uložila 20.000 evra.

Tanja Savić
foto: Kurir, ATA images

Indira Radić rođena je u Dragalovcima, u blizini Doboja. Tamo je živela s roditeljima sve dok nije završila srednju medicinsku školu, a onda se odselila u Zagreb i zaposlila u bolnici. Ona poslednjih desetak godina ne dolazi u Dragalovce, otkad je preminuo njen otac Živko.

Indira Radić, Kuća, Rodno Mesto
foto: Nemanja Nikolić, ATAImages

Pokojni pevač Šaban Šaulić nikada nije krio koliko je vezan za rodni Šabac. Kuća u kojoj je rođen u šabačkoj mahali, u Ulici Avde Karabegovića, renovirana je, ali je, prema rečima komšija, i dalje prazna, i to od smrti Šabanove majke.

Šaban Šaulić
foto: Kurir, Vladimir Šporčić

Kuća Mitra Mirića nalazi se malo dalje od centra Ugljevika. Tamo se sada nalaze tri jedinice i štala. Otvorena ulazna vrata, zarđali katanci i polomljeni prozori, u kućama se nalazi velika količina smeća, dok je fasada otpala. Na pojedinim prozorima nema stakala, ali i dalje stoje stare zavese, iza kojih se kriju šut i otpad, ali i delovi koji otpadaju s krova kuće. Kasnije je on napravio novu jednospratnu kuću, u koju povremeno dolazi s porodicom.

Mitar Mirić, Rodna Kuća
foto: Nemanja Nikolić, Ana Panković

Mile Kitić rođen je u Ceranima, gde i danas rado ode. Kuća u kojoj je folker odrastao je srušena, ali je na njenom mestu sazidao novu, u kojoj živi njegova snajka Bojana.

Mile Kitić
foto: Nemanja Nikolić

Miloš Bojanić rođen je u Ruhotini, gde i dalje ima veliki plac s kućom, koju sada renovira kako bi je prodao. On za nju traži 70.000 evra. Imanje kuće podeljeno je na dva dela betonskom ogradom. U glavnom delu dvorišta, gde se nalazi i kuća, sve je pokošeno i sređeno, dok je drugi neuređen.

Miloš Bojanić, Nekretnine
foto: Nemanja Nikolić, Nebojša Mandić

Kurir.rs/Aleksandar Panić

Bonus video:

04:15

RAŠIRI RUKE O MAJKO STARA! Ovom pesmom je ŠABAN u svom rodnom kraju terao prijateljima SUZE na oči!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track