MILION MARAKA OD PESME "DŽULI" NOSIO SAM U VREĆI! Daniel Popović zaradio brdo para, a NJOJ davali VODU i ŠEĆER kad je čula CIFRU
Foto: Printscreen/PRVA, Shutterstock, Ilustracija

opet želi na evroviziju

MILION MARAKA OD PESME "DŽULI" NOSIO SAM U VREĆI! Daniel Popović zaradio brdo para, a NJOJ davali VODU i ŠEĆER kad je čula CIFRU

Stars -

Daniel Popović (67), koji je Jugoslaviju predstavljao na Pesmi za Evroviziju sa "Džuli" davne 1983, ponovo se prijavio za Doru, hrvatsko takmičenje u kojem se bira njihov predstavnik.

Popović je s hitom "Džuli" na Evroviziji 1983. u Minhenu osvojio četvrto mesto. S tom je pesmom na Jugoviziji pobedio tad favoriziranu Lepu Brenu. Zamalo je 1991. predstavljao bivšu zemlju na Evroviziji s hitom "Ma daj obuci Levisice", ali mu je pobeda mu je izmakla za dlaku. Osvojio je drugo mesto, a pobedu je tad odnela Bebi Dol.

- Nije mi prvi put da sam se prijavio na Doru. Prijavljivao sam se nekoliko puta dosad, ali nisam prošao. Prijavljivao sam se i za slovensku pesmu za Evrosong, u koju nisam prošao i isto tako nikakav odgovor nisam dobio - otkrio je Popović, koji poslednjih godina živi u Sloveniji.

Kao pozitivan primer navodi Irsku, za čiju se pesmu za Evrosong prijavio prošle godine.

- Nisam prošao, ali drago mi je što su se barem zahvalili na prijavi. Bili su korektni i iz respekta su odgovorili. Rekli su da im se prijavilo 300 pesama, iako tad sam ušao među top 30 - priča Popović.

Rekao je kako će neki možda da komentarišu da je prestar za Evrosong, ima 67 godina, ali Popović opet ima "asa iz rukava". Kao primjer navodi Džonija Logana (68), koji je upravo Irskoj tri puta odnio pobedu na Evrosongu.

- Upoznao sam ga u Bratislavi krajem osamdesetih, početkom devedesetih. Imao je koncert na kojem sam mu bio gost. Naravno da je on tad odlučio da se druži sa mnom iako mi je rekao da sam veća zvezda od njega - prisetio se pevač.

- S kakvom pesmom sam se prijavio ove godine? Kad čovek prođe 50 godina, onda počne da razmišlja o onome šta je uradio u životu, o greškama, šta je moglo biti bolje. I da činiš sve dobro, da si altruist, što jesam, čineći drugima dobro nenamerno činiš štetu sebi. Kad stavljaš tuđe interese ispred svojih, onda izvučeš deblji kraj - kaže.

Ispričao je kako je bio zvezda, a onda je sve otišlo u prašinu.

- Imao sam razne ukrasne prideve pod znacima navoda. Ostaneš stigmatizovan. Ali još sam tu i borim se. Tema pesme je životna priča, jedna psihoanaliza kako ništa u životu ne možeš da promeniš. Ako pesma upadne na Doru dodatno ću je objasniti. Ne opterećujem se ni s čim. Samo bih voleo da mi se pruži prilika. Da barem učestvujem, ne ugrožavam nikoga - iskren je Popović, koji slavi 40 godina karijere.

Danela Popović
foto: Printscreen

Od pesme "Džuli" zaradio je više od milion tadašnjih nemačkih maraka, tačnije 1.200.000.

- Ja sam 1982. snimao taj album za Jugoton. Nisam imao diskografskog iskustva. Pre sam svirao u bendovima. Završio sam u Gracu klasičnu muziku. Tad sam dobio priliku da uđem u studio. U Jadran filmu se snimalo. Bio je divan studio. Da, kasnije sam od albuma zaradio 1.200.000 tadašnjih nemačkih maraka. Otišao sam s tadašnjom devojkom u tadašnju Jugobanku. Došao sam na šalter i rekao da mi daju sav novac koji imam na računu. Bankarka je rekla da nemaju toliko novca u banci i da dođem drugi dan. Tadašnja devojka pala je u nesvest kad je čula o kojoj se cifri radi. Davali su joj šećer i vodu da dođe sebi. S vrećom novca otišao sam kući iako mi novac nikad nije predstavljao nešto - tvrdi Popović.

Danela Popović
foto: Printscreen

Kako je ranije ispričao, deo novca potrošio je na rešavanje stambenog pitanja jer je dotad bio podstanar. Nakon razvoda od Sanje Bjedov, deo novca je, rekao je, ostavio njoj i njihovoj deci, Sebastianu i Izabeli.

- Deo novca podelio sam i kolegama, odnosno prijateljima. Svi su dobili malo sreće. Nisam megaloman što se novca tiče. Ne radim muziku zbog novca, nego zbog muzike. Napravio sam divan album koji će se snimati sledeće godine. Imam nekoliko vrhunskih pesama. Ništa nije petparački, ozbiljno sam pristupio svemu. Dobro živim, hvala na pitanju. Ja sam vrlo skroman. Moj se život vrti oko muzike. Svaki dan sam skoro 95 posto vremena u studiju. Devedesetih nema kome nisam pisao pesme, od Severine preko Jasne Zlokić do Zdravka Škendera. U Sloveniji isto. Napravio sam dvadesetak CD-ova za druge izvođače. Radim puno i radim i dalje. To mi je baza, pisanje pesama, tu sam dosta jak. Nisam se povukao, ali vreme je najbolji pokazatelj istine - zaključio je Popović.

kurir.rs/24sata.hr

Bonus video:

00:59

ČOVEK KOJI JE DOVEO EVROVIZIJU U SRBIJU! Vladimir Graić: Uragankama fali FAKTOR SREĆE da bi ostvarile svetsku karijeru!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track