HALID MUSLIMOVIĆ NEMA KOME NIJE DUŽAN: Bivšoj ljubavnici treba da vrati 76.000 €, a državi za porez i struju 160.000 €! MAŠALA
Foto: Dragan Kadić

gde odo taj novac?!

HALID MUSLIMOVIĆ NEMA KOME NIJE DUŽAN: Bivšoj ljubavnici treba da vrati 76.000 €, a državi za porez i struju 160.000 €! MAŠALA

Stars -

Halid Muslimović državi Bosni i Hercegovini i poveriteljima duguje 325.000 maraka, što bi u protivvrednosti bilo oko 160.000 evra!

Naime, tako je presudio Okružni sud u Prijedoru, koji je okončao prekršajni postupak u diskografskoj kući "Haliks rekords", koju je vodio poznati pevač. Inače, ranije ove godine pokrenut je prekršajni postupak, koji je ubrzo okončan jer preduzeće nije imalo imovinu koja je mogla da se unovči.

- Poverioci nisu bili zainteresovani da uplate predujam za vođenje stečajnog postupka, a bez novca nema uslova da se on vodi, pa je zaključen - izjavio je izvor za Skandal.

Halid Muslimović
foto: Privatna Arhiva, Nikola Anđić

Prema podacima iz suda, najveći poverioci su bili Poreska uprava Republike Srpske, Uprava za indirektno oporezivanje BiH, kao i Elektrodistribucija. U sudu su podsetili da je Zakonom o stečaju propisano da, ako se ispostavi da stečajna masa nije dovoljna za pokriće troškova stečajnog postupka, stečajni sudija mora da zaključi postupak. U diskografskoj kući "Haliks rekords" Muslimović je snimao svoje pesme i sarađivao s manje poznatim pevačima. Računi su godinama bili blokirani, a najbolje je poslovala 2016, kada je prijavljena dobit od čak 650.000 evra.

Ipak, uprkos dugovima i problemima na sve strane, Muslimović sprema koncert povodom 40 godina muzičke karijere.

I ljubavnici mora da isplati 67.000 evra

Halid Muslimović, Sonja Bašić, dokumenta sa suda
foto: Marina Lopičić, Damir Dervišagić, Privatna Arhiva

Osim diskografske kuće, Halid je izgubio bitku na sudu i protiv bivše ljubavnice Sonje Bašić, kojoj je dužan da isplati dug od 67.000 evra. Sud je doneo presudu pre dve godine, kojom je naloženo da Halid isplati ljubavnici sve do poslednjeg dinara.

kurir.rs/republika

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track