BEZ OVIH VELIKIH IMENA SMO OSTALI U 2022. GODINI! Teške životne bitke i bolesti odnele su naše VELIKANE! JEZA
Foto: Ana Paunković, Stefan Jokić, Beta/Nebojša Micković, screenshot YT

TUGA

BEZ OVIH VELIKIH IMENA SMO OSTALI U 2022. GODINI! Teške životne bitke i bolesti odnele su naše VELIKANE! JEZA

Stars -

Ova godina će biti upamćena po lepim ali i ružnim događajima. Nažalost, mnoge poznate i uticajne ličnosti napustile su nas ove godine.

Masimo Savić, poznati umetnik, preminuo je nakon kraće bolesti u 61. godini. Komemoracija povodom smrti Masima održana je 30. decembra u 11 časova u Zagrebačkom Hrvatskom kazalištu. Masimo će biti sahranjen u Zadru 3.januara u 11 sati na Gradskom groblju Zadar.

1 / 6 Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Tekstopisac Milan Laća Radulović preminuo je u Izraelu a njegovo beživotno telo pronađeno je na ulici. Sahrana se održala na Novom groblju, a njega su uz oca Aleksandra ispratili saradnici, kolege i prijatelji.

1 / 5 Foto: Nemanja Nikolić

Kantautor i bivši frontmen grupe "Buldožeri" Marko Brecelj preminuo je 4. februara ove godine u Sloveniji. Marko je bio poznat kao muzičar, a najveći uspeh doživeo je sa albumom " Pljuni istini u oči" pomenute grupe , sa kojom je doživeo ogroman uspeh krajem 70-ih godina.

Marko Brecelj
foto: Printcreen/Youtube

Vlada Nikodijević Ribelli preminuo je usled moždanog udara. Bio je jedan od osnivača grupe "Ribelli" i grupe "Mama-Coco" kao producent i tonac. Od Vlade se oprostila porodica prijatelji kao i njegove kolege.

Vlada Nikodijević Ribeli
foto: Printscreen/Facebook

Branislav Anđelović Bane, nekadašnji član čuvenog sastava "Rokeri s Moravu", preminuo je u 76. godini života. Branislav je preminuo 14. januara ove godine a uzrok smrti bio je Covid virus. Bane je živeo u Beogradu a mnoge kolege su ga okarakterisale kao skromnog čoveka.

Rokeri s Moravu
foto: Printskrin/Jutjub

Kornelije Kovač, srpski kompozitor, pijanista i aranžer, preminuo je 13. septembra u 81 godini života. Sahrana se održala 17. septembra u 14h u Aleji zaslužnih građana na Novom Groblju.

1 / 5 Foto: Nenad Kostić

Kurir.rs/S.B.

Bonus video:

01:00:37

REALNA PRIČA - MILAN LAĆA RADULOVIĆ - IN MEMORIAM - 20.12.2022.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja