I ONA JE POZAJMLJIVALA GLAS: Otpevala je veliki hit za Dr Igija, išla je na Evroviziju! Evo KO JE U PITANJU, a nije Ivana Peters
Foto: Dragana Udovičić, Shutterstock

otkrivamo

I ONA JE POZAJMLJIVALA GLAS: Otpevala je veliki hit za Dr Igija, išla je na Evroviziju! Evo KO JE U PITANJU, a nije Ivana Peters

Stars -

Grupa Dr Igi bila je jedna od najpopularnijih grupa devedestih godina. S hitovima "Oči boje duge", "Nikada nikada" , "Zašto ja", "Kada dođe kraj", "Gde da kreneš sada", "Ljubavi" i druge osvojili su tadašnju dens scenu.

Igor Todorović, Ivana Peters
foto: Zorana Jevtić, Ana Paunković

Feontmen grupe Dr Igi, Igor Todorović, pričao je o tome da su na vrhuncu slave zarađivali enorme svote novca kao i da je najbolji period za grupu bio onaj kada je glas u pesmama pozajmljivala Ivana Peters. To je bio njihov prvi album iz 1995. godine na kojem je i njihov najveći hit "Oči boje duge". Već na sledećem albumu glavne vokale nije pevala Ivana, što je, prema mišljenju osnivača grupe, uticalo na pad njihove popularnosti.

Tijana Bogićević
foto: Kurir televizija

Međutim, pocetkom 2000. uspeli su da povrate slavu na kratko, a zasluga za to verovatno pripada i pevačici Tijani Bogićević koja je na albumu "Kao pre" otpevala hit "Gde da kreneš sada". Taj CD objavila je Grand produkcija. Zanimljivo je da ni frontmen grupe Igor Todorović, a ni Tijana nikada nisu pričali o tome. Predpostavlja se da je razlog za to taj sto je Bogićevićeva samo pozajmljivala glas, dok se za omot albuma slikala druga devojka, koja se pojavljivala i u spotovima.

Tijana Bogičević
foto: Kurir televizija

Tijana se nakon napuštanja grupe i odlaska iz Srbije nastanila u Americi gde je nastupala u restoranima, a tamo se i udala. U Srbiji je stekla popularnost kada nas je 2017. pesmom "Tvoja" predstavljala na Evroviziji, a nakon toga objavila je album "Čudo" na kojem je najveći hit bila pesma "Hajde onda ništa".

kurir.rs/Marko Jović

01:01:55

REALNA PRIČA - TIJANA BOGIĆEVIĆ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track