"ŽIVELO NAS JE DEVETORO U KUĆI, OTAC I MAJKA SU SPREMALI HRANU": Topalko se ovako seća Božića u porodičnoj kući na Zlataru
Foto: Kurir televizija

"ŽIVELO NAS JE DEVETORO U KUĆI, OTAC I MAJKA SU SPREMALI HRANU": Topalko se ovako seća Božića u porodičnoj kući na Zlataru

Stars -

Pevač Milan Topalović Topalko otkrio je kako provodi praznike, te se prisetio detinjstva i porodice.

- Što se običaja tiče, najbitnije je da se Badnji dan i Božić dočekuju sa radošću i ljubavlju... Da se molimo za zdravlje, sreću, blagostanje, mir u duši, za svoje prijatelje i za sebe.

- Dok sam živeo na Zlataru sa roditeljima, bratom i njegovom porodicom, dočekivanje Božića je imalo posebnu lepotu, jer nas je bilo devetoro u kući, a majka i otac su hranu spremali tako savršeno tako samo mogu da se sećam. Obavezan je pasulj prebranac sa salatom od praziluka i slatka pita od pirinča. A na Božić otac je klao prase jer nam je svakako 9. januar slava pa da imamo i za Božić i za slavu - prisetio se on i otkrio da li je kao dečak verovao u Božić Batu:

Milan Topalović Topalko
foto: Damir Dervišagić

- Na Zlataru gde sam ja odrastao nisam čuo da je neko pominjao Božić Batu, možda sada da, ali u to vreme ja nisam to čuo. Topalko se prisetio i običaja kojesu praktikovali na Zlataru.

- Umesto anegdote, ja bih izdvojio jedan jako lep običaj iz mog kraja, na Zlataru u Novoj Variši. Od kako ja znam, uvek smo u gradu zajedno slavili kada je Božić ili Bajram i Muslimani i Srbi zajedno. Time se ponosim, a trebali bi mnogi da se ugledaju na nas! Nikada nije pravio nikakvu razliku i to je nešto što je nas izdvojilo od svih ostalih mesta, na nas bi trebalo da se ugledaju svi ostali, tako da veliki pozdrav za moj Zlatar.

kurir.rs/republika.rs

Bonus video:

05:36

Topalko o Jeleni Karleuši

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track