BREGA PLATIO 25.000 EVRA DA BI IZBEGAO ZATVOR! Pretilo mu do 5 godina ROBIJE! Evo šta je ILEGALNO radio!
Foto: Kurir/Ana Denda, Beta/Saša Đorđević

nije đani jedini

BREGA PLATIO 25.000 EVRA DA BI IZBEGAO ZATVOR! Pretilo mu do 5 godina ROBIJE! Evo šta je ILEGALNO radio!

Stars -

Pevač Radiša Trajković Đani prodao je kuću na Savi koju nije mogao da legalizuje. On nije jedina poznata ličnost sa domaće estrade koja se našla u ovom problemu.

Svojevremeno je muku sa dobijanjem dozvole za gradnju mučio i Goran Bregović. Za razliku od Đanija, koji je rešio da proda nekretninu, Brega je morao da plati kaznu od čak 25.000 evra kako ne bi završio u zatvoru.

Goran Bregovic
foto: ATA Images

Mediji su te 2010. godine danima pisali da vođa Orkestra za svadbe i sahrane ilegalno gradi čak četiri stambena objekta - dva na Voždovcu i dva na Senaku.

Zbog zgrade na Voždovcu našao se pred sudom. On se tada, prema pisanju medija, nagodio s tužilaštvom da prizna da je nelegalno gradio u ulici Jove Ilića i da plati 2,5 miliona dinara što je tada iznosilo 25.000 evra. Za isplatu mu je dat rok od šest meseci. Krivičnu prijavu protiv njega podnela je Građevinska inspekcija Ministarstva za prostorno planiranje zbog osnovane sumnje da je gradio bez građevinske dozvole posle 11. septembra 2009, kada je stupio na snagu Zakon o planiranju i izgradnji. Za ovo krivično delo bila je predviđena kazna zatvora od šest meseci do pet godina.

Goran Bregović
foto: Milos Tesic/ATAImages

Nedugo zatim opštinska inspekcija Savskog venca podnela je krivičnu prijavu protiv Brege zbog nelegalne gradnje i kršenja zabrane radova na zapečaćenom gradilištu. Kako su izveštavali mediji, slavni muzičar je podneo zahtev za adaptaciju stare kuće na Senjaku, ali je inspekcija izlaskom na teren utvrdila da nema reči o adaptaciji. Kako je navedeno u dvorištu je iskopana temeljna jama dubine oko jednog metra radi pripreme za izgradnju novog objekta. Gradevinski inspektori Opštine Savski venac ocenili su da se time menja struktura objekta i naložili da se stane sa radovima. Tada je doneto rešenje da Bregović pribavi odobrenje za gradnju.

Po istom principu gradio je još jedan objekat na Senjaku, gde je srušio porodičnu kuću i izgradio višespratnicu, ali nadležne službe u tom momentu nisu mogle da reaguju jer je objekat bio u procesu legalizacije.

Inače, u oktobru prošle godine kompozitor je saslušan u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru zbog sumnje da je "zauzeo 4 kvadrata tuđeg zemljišta" po tužbi prvog komšije. Bregović je na suđenju izjavio je da ne priznaje krivicu i izvršenje krivičnih dela koja mu se stavljaju na teret.

Brega u svom vlasništvu, prema pisanju medija, ima više od 30 nekretnina čija se vrednost procenjuje na 35 miliona evra.

Kurir.rs

Bonus video:

00:20

Goran Bregović otkriva kako se oseća nakon pada

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track