KUDE JE CECA? Estrada brujala posle njenog bega od oca: VOLELA je Haru, ali i bila OČAJNA jer ju je terao da peva u KAFANI!
Foto: Nemanja Nikolić, Printscreen

živela u hotelu u sankt galenu

KUDE JE CECA? Estrada brujala posle njenog bega od oca: VOLELA je Haru, ali i bila OČAJNA jer ju je terao da peva u KAFANI!

Stars -

U jučerašnjem tekstu o Svetlani Ceci Ražnatović pisali smo o razdoblju njenog života kad se u medijima žalila kako ne može da izdrži pritisak oca, koji joj ne dozvoljava da se osamostali, kao i tome kako je pobegla od kuće kod, kako je estrada brujala, tadašnjeg dečka Harisa Hare Samardžića u inostranstvo.

Sve to pronašli smo u arhiviranim novinskim člancima iz 1991. godine, pretežno iz lista Sabor. Ali to je samo jedan mali deo tekstova o slavnoj pevačici u dve fascikle biografije koje se čuvaju trajno.

Ceca Ražnatović
foto: Reprint Sabor, Damir Dervišagić

U arhivi smo pronašli još i članak objavljen u listu Sabor 21. oktobra 1991. pod naslovom "Jadi Cece Ražnatović: Otac je kriv za sve", u kojem autor Ekrem Milić piše kako su svi kivni na mladu zvezdu, i ugostitelji, i publika, i novinari, zbog neprofesionalnog ponašanja. Jednostavno, kako je naveo novinar, Veličkovićeva se nije pojavljivala u zakazano vreme na nastupima i intervjuima, a za to je krivac bio njen otac Slobodan Veličković, koji joj je tada bio menadžer.

- Zvuči neverovatno, ali je istinito. Iako peva više od tri godine, tek pre nekoliko meseci u Visokom Ceca Veličković je primila na ruke zarađeni honorar. Brojeći 40 milijardi starih dinara prozborila je: "Prvi put u životu da izbrojim svoj zarađeni novac i da znam koliki mi je honorar. Ćale o svemu brine. Niko ne zna istinu o mom životu. Moj otac je jako strog. Volim ga, ali ovako više ne može. On i mama mene ne shvataju. Žele da upravljaju mnome kao devojčicom od 10 godina. Punoletna sam devojka, sposobna da organizujem život i karijeru kako meni odgovara" - piše u tom tekstu.

novine, sken, Svetlana Ražnatović, Ceca Ražnatović
foto: skenirane novine

Još jedan sličan ovom objavljen je u Ekspres politici 4. marta 1992. Naslov "Kude je Ceca" više nego jasno naslućuje sadržinu članka.

- Od prijatelja kod kojih je stanovala u Beogradu odselila se odmah posle Nove godine. Odnosno, nije se odselila, nego je samo odnela stvari i više se nije javljala. Posle svega reklo bi se da je lepoj Ceci udarila slava u glavu. Ili je možda odlučila da ostavi pevanje i da se sasvim posveti filmu, jer kažu da je odlično odigrala Koštanu u Stojčićevom filmu "Nečista krv". Postoji i treća verzija - da se Ceca naprasno zaljubila i da joj je pevanje sada u drugom planu. Priča se da je Ceca napustila roditeljski dom u Žitorađi i da je negde svila ljubavno gnezdo - između ostalog piše u ovom tekstu, čiji je autor potpisan kao D. Vesović.

Ceca Ražnatović
foto: Ana Paunković

U istom novinama 12. jula 1992. novinarka Zorica Konić napisala je tekst "Pet meseci od bekstva u Švajcarsku: Ceca se vraća kući?".

- Bekstvo u Švajcarsku izbacilo je mladu pevačicu Svetlanu Veličković u red spektakularnih ličnosti. Pet meseci od tog šoka zvuci "Volim te", "Babaroga" i "Hej, vršnjaci" sve manje se čuju. Na radio-talasima aktuelni su sada neki drugi hitovi. Hit pitanje, međutim, i dalje je gde je Ceca i da li će se vratiti.

Osamnaestogodišnja pevačica smeštena je u jednom hotelu u Sankt Galenu, radi punom parom, o njenim poslovima sada brinu Eso i Haro Samardžić. Kolege koje je sreću prilikom gostovanja po kafanama vraćaju se s pričama kako je Ceca zaljubljena, presrećna, a istovremeno i s kontratvrdnjama kako je očajna, svesna da je pogrešila i da se kaje. Pominju se čak i fantastične priče da je primorana da peva u kafanama gde je zabranjen ulazak određenim nacijama - navela je ona.

novine, sken, Svetlana Ražnatović, Ceca Ražnatović
foto: skenirane novine

Dalje Konićeva navodi kako ima saznanja da je tada mladu Cecu u Švajcarskoj posetio otac Slobodan i da mu je obećala da će se vratiti kući.

- Nesporazum oko odlaska je prevaziđen i ćerka je obećala tati da će ubrzo doći, možda već ovog vikenda - stoji u tom članku.

Kurir.rs/ Ivan Ercegovčević

Bonus video:

00:06

SVAŠTA MI RADI ISPOD STOLA: CECA RAŽNATOVIĆ OTKRILA KAKO SE PONAŠA MARIJA ŠERIFOVIĆ U ZVEZDAMA GRANDA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track