"OD CAJKI ME BOLE KOSTI, ALI POLA HDZ TO SLUŠA": I predsednik Hrvatske Zoran Milanović progovorio o zabrani srpskih pevača u Puli
Foto: EPA / Martial Trezzini, Damir Dervišagić, Nemanja Nikolić, Shutterstock

protiv zabrana

"OD CAJKI ME BOLE KOSTI, ALI POLA HDZ TO SLUŠA": I predsednik Hrvatske Zoran Milanović progovorio o zabrani srpskih pevača u Puli

Stars -

Hrvatski predsednik Zoran Milanović povodom zabrane „cajki“ u Puli rekao je da ne voli kulturu zabranjivanja.

On je dodao da se to iz ljubavi naziva cajkama.

„Od srca. Ja ne volim tu muziku, nikad je nisam podnosio. Ide mi na živce, bole me kosti od nje. Ja je ne bih branio. Odluka pulskog gradonačelnika je da to ne daju jer će tamo biti cajke. E, sad“, izjavio je Milanović.

Kako je rekao, imali smo i koncert Thompsona u Puli pre deset i više godina, pa su isto neki raspravljali o tome.

Dragan Kojić Keba, Filip Zoričić, Pula, zabrana pevanja, Ana Bekuta
foto: Damir Dervišagić, Nemanja Nikolić, pula.hr, Shutterstock, Ilustracija

„Većinu stvari ja ne bih zabranjivao. Ne volim tu kulturu zabranjivanja. Cajke treba suzbiti svim legalnim sredstvima. Pa, pol HDZ-a to sluša“, naglasio je predsednik Hrvatske.

Podsetimo, koncert Ane Bekute i Dragana Kojića Kebe, u organizaciji "Hiljadarke", u Puli je otkazan jer gradonačelnik tog grada Filip Zoričić zabranio nastupe pevačima iz Srbije zato što pevaju turbofolk. On je u svom obrazloženju naveo da je samo reč o vrsti muzike koju pevaju naši pevači i da nije u mentalitetu njegovog grada, dok iz organizacije "Hiljadarka" tvrde da je u stvari razlog jer je reč o srpskim pevačima i da ne žele "srpsko smeće" u Puli, a navodno je gradonačelnik psovao i srpsku majku. I gradonačelnik Osijeka je podržao svog kolegu, pa zabranio isti koncert srpskih pevača koji su organizatori planirali da prebace u taj grad.

kurir.rs/danas

Bonus video:

01:02

Ana Bekuta u Petrovcu na moru

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track