KEBA I ANA PEVAĆE U RIJECI?! Gradonačelnik im uputio poziv: Ovde ste dobrodošli! A evo šta je poručio Mrle iz Leta 3...
Foto: Nemanja Nikolić, YouTube/ Novi list, Shutterstock, Ilustracija

KEBA I ANA PEVAĆE U RIJECI?! Gradonačelnik im uputio poziv: Ovde ste dobrodošli! A evo šta je poručio Mrle iz Leta 3...

Stars -

Celi region digao se na noge pošto je gradonačelnik Pule Filip Zoričić zabranio koncert srpskih pevača Ane Bekute i Dragana Kojića Kebe, uz konstataciju da njihova muzika ne priliči njihovom mentalitetu. Koncert je organizovala organizacija Hiljadarka, koja je, kako je navela, već bila dogovorila zakup dvorane, međutim, gradonačelnik je ipak odlučio da sve otkaže. I gradonačelnik Osijeka, gde je potom trebalo da se održi koncert, podržao je kolegu iz Pule.

Mario Cindori, direktor agencije Hiljadarka, koji je organizovao sporni koncert, sve je predao sudu i sad čeka njihov odgovor.

Dragan Kojić Keba, Filip Zoričić, Pula, zabrana pevanja, Ana Bekuta
foto: Damir Dervišagić, Nemanja Nikolić, pula.hr, Shutterstock, Ilustracija

- U petak smo na sudu u Puli zatražili privremenu meru ulaska u dvoranu Doma sportova. Sad čekamo odluku. Iz Osijeka nam se još nisu javili, a trebalo je - izjavio je Mario Cindori, direktor agencije Hiljadarka, koji trenutno čeka odluku pulskog suda o koncertu ''Duško Kuliš i gosti''.

Čekaju i službeni odgovor osječkog gradonačelnika Ivana Radića (40) za organizaciju istoimenog koncerta u dvorani "Zrinjevac". Iako obojica gradonačelnika zasad brane srpske pevače, organizator koncerta tvrdi da ima druge opcije.

''Javljaju mi se drugi gradonačelnici i župani. Žele da kod njih prebacimo koncert'', rekao je Cindori.

Direktor Hiljadarke nije hteo da nabroji sve gradonačelnike i župane koji žele svojim sugrađanima dobar turbofolk provod, ali je među njima, kako kaže Cindori, riječki gradonačelnik Marko Filipović (43).

''On nam se prvi javio'', dodaje Cindori.

Marko Filipović je izjavio da je protiv zabrana.

"Ko sluša, neka sluša i neka ide na koncert, a ko ne, neće kupiti kartu i neće ga niko prisiljavati da sluša. Koliko mi je poznato, Rijeci se ovi organizatori nisu obratili", rekao je Filipović.

Protiv cajki u Rijeci ništa ne bi imao ni Let 3, hrvatski predstavnici za Pesmu za Evroviziju.

''Jedva čekam! Cajke su jedino što imamo, ako nam to zabrane, nemamo ništa'', rekao nam je Damir Martinović Mrle (61).

Let 3
foto: Printscreen YouTube

Direktor Hiljadarke ističe da je podršku dobio od brojnih folk izvođača te najavljuje još veći spektakl od predviđenog koncerta u Puli.

''Mnogi žele dati podršku kolegama i nastupiti bez honorara. Žele da organizujemo nešto veće. Postoji mogućnost da jedan četvrtak u junu organiziramo koncert u areni u Zagrebu, Splitu ili Varaždinu'', kaže Cindori.

kurir.rs/24sata.hr

Bonus video:

01:02

Ana Bekuta u Petrovcu na moru

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track