VODITELJKE "SCENIRANJA" SPREMNE DOČEKUJU PRAZNIK! Vanja: Vaskrs me vraća u detinjstvo, Ljiljana: Najslađe se najedem jaja!
Foto: Zorana Jevtić

Idila

VODITELJKE "SCENIRANJA" SPREMNE DOČEKUJU PRAZNIK! Vanja: Vaskrs me vraća u detinjstvo, Ljiljana: Najslađe se najedem jaja!

Stars -

Vanja Camović i Ljiljana Stanišić, domaćice emisije "Sceniranje", koja se emituje svake nedelje od 20 časova na Kurir televiziji, raduju se Vaskrsu. Svaka iz svog ugla otkriva šta za njih predstavlja najveći hrišćanski praznik.

Ljiljana Stanišić i Vanja Camović
Ljiljana Stanišić i Vanja Camovićfoto: Zorana Jevtić

- Vaskrs me vraća u detinjstvo, kad sam kod bake i deke u dvorištu tražila skrivene korpice s jajima i slatkišima. To je bila naša porodična tradicija. Danas toga nema, malo sam porasla. Ali zato se farbanje jaja i kucanje podrazumevaju svakog Vaskrsa.

Voditeljke odmerile snage u tucanju jajima
Voditeljke odmerile snage u tucanju jajimafoto: Zorana Jevtić

Ovaj praznik je zaista poseban za mene i emotivno ga doživljavam jer, dok su baka i deka bili živi, uvek smo ga provodili kod njih. Porodično poštujemo običaje, što nas uvek seća na naše najdraže. Imala sam priliku da jedne godine budem u domu Seke Aleksić zbog snimanja povodom Vaskrsa i oduševilo me je na koje sve detalje obraća pažnju i koliko je posvećena poštovanju običaja. Poznato je da je Seka vernik i kod nje to dolazi iz duše i srca, što je zaista lepo - kaže Vanja.

Lepa voditeljka Vanja Camović
Lepa voditeljka Vanja Camovićfoto: Zorana Jevtić

Stanišićka priznaje da najviše voli da jede jaja za Uskrs: - U mojoj porodici prazniku se najviše raduju moja deca jer ne moraju da idu u školu. Bićemo na selu, to je najlepše okruženje za obeležavanje ovako značajnog dana. Moja mama Stana priprema trpezu oko koje ćemo se svi okupiti. Volim da se kucam jajima i toliko ih pojedem da me svake godine stomak zaboli. Ponašam se kao da ih nikada nisam jela i kao da čekam celu godinu da bih ih se na Uskrs najela, jer nikad mi nisu slađa i ukusnija nego na taj dan - kaže uz osmeh Ljiljana.

Ljiljana Stanišić
foto: Zorana Jevtić

Camovićeva je za Uskrs sa porodicom:

- U ovoj brzini života koja nas svakodnevno melje, praznici su period kada isključivo volim da sam sa porodicom. Trpeza je posebna, praznična, to su stvarno dragoceni trenuci kada smo na okupu i usredsređeni smo jedni na druge. Kucamo se jajima, jedemo dokle ima mesta u stomaku. Evociramo uspomene, a toliko ih je. Opet se vraćam na te skrivene korpice, ta slika male mene koja ushićeno tražim jaja i slatkiše po dvorištu mi je urezana u sećanje.

Ljiljana nigde ne ide bez svog kunića Gileta
Ljiljana nigde ne ide bez svog kunića Giletafoto: Zorana Jevtić

Obe imaju istu poruku čitaocima Kurira i gledaocima naše televizije: - Da smo živi, zdravi i srećni! To je suština. Jaje je, kažu, simbol obnavljanja života i prirode, pa neka je svima srećan Vaskrs - poručuju.

Kurir.rs/Marko Jović

01:33:16

SCENIRANJE 12.03.2023. BRANISLAV LECIC

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track