"TOLIKO JE MIO DA NE ZNAM DA LI SAM GA JA RODILA" Marija Mikić otkrila na koga liči beba: Staro srpsko ime sa moćnim značenjem!
Foto: Antonio Ahel/ATAImages, Instagram

kurir tv

"TOLIKO JE MIO DA NE ZNAM DA LI SAM GA JA RODILA" Marija Mikić otkrila na koga liči beba: Staro srpsko ime sa moćnim značenjem!

Stars -

Marija Mikić, pevačica, sa osmehom na licu izašla je iz porodilišta, naravno u pratnji svog supruga Jovana Pantića.

Na svet je donela sina Miliju, pa je otkrila čija je ideja bila za ime:

- Staro je ime i mnogo lepo, složili smo se zajedno. Do kraja nismo znali koje ćemo ime da damo, bilo je nekoliko predloga, ali je ostao Milija. Toliko je mio da ne znam da li sam ga ja rodila.

ZNAČENJE IMENA MILIJA

Ime Milija potIče od slavenskog korena "mil", što znači drag, voljen ili miroljubiv. Ime Milija takođe može biti izvedeno iz imena Emilija, koje dolazi od latinskog imena Aemilius, što znači trudan, vredan ili ambiciozan.

Osobe koje nose ime Milija često su poznate po svojoj toplini, osećajnosti i pažljivosti prema drugima. Oni su često skloni miru i izbegavaju sukobe, ali u isto vrijeme pokazuju odlučnost i upornost u postizanju svojih ciljeva.

dečaci, imena
foto: Profimedia

U nekim kulturama, ime Milija može biti povezano s boginjom ljubavi, plodnosti i lepote, što simbolizuje ljubav prema životu i drugima.

Sve u svemu, ime Milija ima pozitivna značenja koja odražavaju ličnost osobe koja ga nosi.

Potom je rekla kako će ćerka Đurđa da reaguje na novog člana porodice:

01:05

TOLIKO JE MIO DA NE ZNAM DA LI SAM GA JA RODILA! Marija Mikić otkrila na koga liči beba: Staro srpsko ime sa moćnim značenjem!

- Prvi savet kada već imate dete kod kuće je da joj donesete poklon i to je od bate. Bojim se samo da ga ne udari slučajno, ali neće tu biti ljubomore ili sličnoga, ona je još mala pa će biti kao blizanci. Što se sina tiče, smatram da liči na mene, a ako ne liči, pričaću da liči. Više liči na mene, iako ima tatine crte.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track