TRAŽE ZABRANU KONCERTA NA TAŠMAJDANU: Komunisti se obratili policiji, smeta im muzika Baje Malog Kninže!
Foto: Kurir televizija

saopštenje

TRAŽE ZABRANU KONCERTA NA TAŠMAJDANU: Komunisti se obratili policiji, smeta im muzika Baje Malog Kninže!

Stars -

Mirko Pajčin, poznatiji kao Baja Mali Knindža, trebalo bi da održi koncert na stadionu Tašmajdan 27. maja, ali to se ne dopada mladim komunistima, koji traže da se to zabrani.

Kako se navodi u saopštenju Saveza komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ), oni smatraju da Bajine pesme promovišu nasilje i druge loše vrednosti i da bi nadležni trebalo da reaguju što pre.

Baja Mali Knindža
foto: PRINTSCREEN YOUTUBE BMK

- Zahtevamo od Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije i direktora Sportskog centra Tašmajdan Mirka Pavlovića da otkažu održavanje koncerta Mirka Pajčina, poznatijeg kao Baja Mali Knindža. Koncert je potrebno zabraniti jer njegovi tekstovi pozivaju na nasilje, etničku, nacionalnu i versku mržnju, podržavaju mizoginiju i seksizam, te afirmativno govore o kriminalu, alkoholu i drogama, što je sve zakonom kažnjivo u Republici Srbiji.

Baja Mali Knindža u svojim tekstovima veliča četničkog zlikovca i izdajnika srpskog naroda, saradnika nemačkog i italijanskog okupatora (a od 1945. godine i saradnika CIA) Momčila Đujića. Baja Mali Knindža, koji sebe lažno promoviše kao srpskog patriotu, tokom rata je bio dezerter, a ljudsku nesreću i patnju je koristio kako bi zgrtao ogromne količine novca, potpirujući mržnju - navode oni, dodajući da je posebno neprimereno da se sporni koncert održi u danima nakon tragičnih masovnih ubistava koja su se dogodila u našoj zemlji.

Baja Mali Knindža
foto: Printscreen/Happy TV

Baja Mali Knindža nije odgovorio na našu poruku u kojoj smo mu tražili komentar povodom saopštenja SKOJ.

I. E.

Bonus video:

01:23

Baja Mali Knindža recituje poeziju Jesenjina

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track