PORODILA SE VODITELJKA MARIJA LAZIĆ: Na svet donela ćerkicu, dali joj pravo SRPSKO ime koje nosi MOĆNO značenje
Foto: Printscreen/Instagram

PORODILA SE VODITELJKA MARIJA LAZIĆ: Na svet donela ćerkicu, dali joj pravo SRPSKO ime koje nosi MOĆNO značenje

Stars -

Voditeljka Marija Lazić porodila se i na svet donela ćerku kojoj su ona i njen suprug Vuk Živković dali ime Kalina.

Naime, porođaj je prošao u najboljem redu, a na Instagram profilu ponosne mame, pljušte čestitke.

Ime Kalina potiče iz staroslovenskog jezika i ima značenje rođena pobednica.

Marija Lazić
foto: Printscreen

Šta znači ime Kalina

Ime Kalina je jedno od starih već zaboravljenih srpskih imena. Kalina važi kao staro slavensko ime koje potiče od istoimene biljke kaline. Latinski naziv bilke je ligustrum vulgare a je poznata kod nas u narodu kao kozije grožđe, jer svojim bobičastim plodovima podseća na grožđe. Ako tumačimo ime Kalina, ono bi na moglo imati značenje „crvena ribizla“ ili pak od „otrovne“ (što se odnosi na plod biljke kaline) do „one koja donosi sreću“ jer kalinka na bugarskom označava bubabaru koja važi kao bubica koja donosi sreću. Ali ako se osvrnemo na priču o Kalini Danilović, na prostorima Srbije ovo ime označava i „dugovečnost“.

Podsetimo, voditeljka je već godinama u braku sa izabranikom Vukom Živkovićem sa kojim sada ima dve ćerke. Poznato je da se Marija tri puta udavala i to za istog čoveka.

Prvi put na intimnoj ceremoniji, kojoj su prisustvovali samo kumovi, drugi put uz širi krug prijatelja, a treći - u crkvi. Marija se verila u Parizu, gde je zaprošena sa 33 dijamanta, pa je napravila egzotično venčanje na Maldivima koje se desilo samo uz prisustvo kumova, a potom obavila opštinsko i crkveno venčanje u Beogradu.

Kako je isticala u svojim intervjuima nju je majčinstvo promenilo iz korena.

- Majčinstvo me je promenilo nabolje, i to hiljadu puta. Ćerka je oplemenila naše živote. Ona je ono što nam je falilo da budemo kompletni - rekla je Marija jednom prilikom.

kurir.rs/blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track