PRIZOR JE BIO STRAVIČAN, SPASLO IH ČUDO! Rekonstrukcija JEZIVOG udesa za koji je Milan Kalinić izazvao! DETALJI IZ SUDNICE (FOTO)
Foto: Kurir, Printscreen

NovČano KažnjEN i ostao bez dozvole 4 meseca

PRIZOR JE BIO STRAVIČAN, SPASLO IH ČUDO! Rekonstrukcija JEZIVOG udesa za koji je Milan Kalinić izazvao! DETALJI IZ SUDNICE (FOTO)

Stars -

Milan Kalinić (43), glumac i voditelj, u emisiji "Preživeli" zamenio je uloge sa suprugom Sandrom Kalinić, gde je podelio traumatično životno iskustvo koje se odigralo pre osam godina.

Nesreća se desila 1. marta 2015. godine u selu Dupci kod Brusa, kada se Kalinić sa suprugom i dvoje dece vraćao s Kopaonika. On je izgubio kontrolu nad vozilom i udario u "suzuku", u kojem je bilo četvoro putnika.

Muž i žena, koji su sedeli na mestu vozača i suvozača, zadobili su povrede unutrašnjih organa, muškarac je povredio glavu, a žena se žalila na bol u stomaku. Njihova snaja lakše je povređena, a sin se ugruvao. Oni su kolima Hitne pomoći prevezeni u Opštu bolnicu u Kruševcu, gde su urađene detaljne analize.

Policija je brzo stigla na mesto nesreće, urađen je uviđaj, a Kaliniću nije pronađen alkohol u krvi.

Jedan od očevidaca nesreće rekao je tada za Kurir da je prizor bio stravičan i da je Božje čudo da niko nije nastradao.

Milan Kalinić
foto: Kurir

Voditelju se sudilo za izazivanje saobraćajne nesreće i on je kažnjen sa 250.000 dinara, a izrečena mu je mera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od četiri meseca zbog teškog dela protiv bezbednosti saobraćaja.

- Smatramo da će se novčanom kaznom postići svrha i da će ona delovati vaspitno na Kalinića da više ne čini ovakva dela - rekla je sudija tada Osnovnog suda u Brusu Svetlana Radojković prilikom izricanja presude.

Milan Kalinić
foto: Kurir

Mađarske državljane, na čiji je „suzuki“ vraćajući se sa Kopaonika, kod sela Dupci, Kalinić 1. marta 2015. godine, prešavši na levu stranu naleteo svojim „lendroverom“ i naneo dve teške i jednu laku povredu, sud u Brusu je uputio na parnicu.

Sudija je naglasila da je kao olakšavajuća okolnost uzeta činjenica da je Kalinić tokom istrage i suđenja priznao krivično delo, čime je doprineo ubrzanju procesa, da je mlad i da ga oštećeni u saobraćajki ne goni.

Za navedeno krivično delo zaprećena je kazna do četiri godine, a zamenik osnovnog javnog tužioca u Brusu Milan Mihajlović zatražio je da se, pored novčane kazne, Kaliniću izrekne i zaštitna mera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od šest meseci, što sud nije prihvatio.

Milan Kalinić
foto: Pritnscreen

- Vozio sam pažljivo, ali sam iznenada u krivini naleteo na poledicu, koja me je odvukla sa leve na desnu stranu kolovoza. Sredinu sam prešao samo za 20 centimetara - rekao je Milan Kalinić, iznoseći odbranu na suđenju u Osnovnom sudu u Brusu.

- Nisam divljak niti ludujem u vožnji, kako su neki mediji objavljivali posle udesa preuveličavajući moje učešće u sudaru - rekao je Kalinić.

Platio sudske troškove

Sud takođe nije našao nijednu otežavajuću okolnost u smislu da je Kalinić ranije činio krivična dela iz oblasti bezbednosti u saobraćaju. Uz novčanu kaznu od 250.000 dinara, Kalinić je bio u obavezi da plati i sudske troškove u iznosu od 22.000 dinara.

Uz Kalenića sve vreme kao podrška bile su kolege glumci Andrija Milošević i Milan Vasić

- Milan je veoma utučen zbog svega što se dogodilo i mnogo mu je teško. Da je neko drugi bio na njegovom mestu, taj bi dao izjavu u policiji i otišao, a Kalinić je tamo bio celo veče i potrudio se da Mađarima obezbedi sve što im je potrebno. Našao im je hotelski smeštaj i pobrinuo se da im u bolnici ništa ne zafali. Milan je u Beogradu, ali je na vezi s lekarima i interesuje se za stanje povređenih - rekao je tada Vasić.

Milan Vasić
foto: Printscreen

Andrija Milošević rekao je tada da Kalinić nije imao alkohola u krvi.

- Milan je izgubio kontrolu i u šoku je zbog svega što se desilo. Sad smo mu mi najpotrebniji kako bi prebrodio ovu muku. Sreća u nesreći je to što su svi ostali živi, a ostalo će se rešiti kako mora - rekao je Milošević.

serija Lako je Raletu, Andrija Milošević
foto: Gordan Jović

KAKO JE DOŠLO DO SUDARA

* Kalinić se „lend roverom“ s porodicom vraćao se s Kopaonika * spušta se nizbrdo i direktno udara u „suzuki“ * u suzukiju su bili državljani Mađarske - muž, žena, sin i snaja * troje Mađara je bilo povređeno * vozač „suzukija“ bio na lečenju u Beogradu

kurir.rs

Bonus video:

52:43

REALNA PRIČA - MILAN KALINIĆ - 08.04.2023

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track