KAROLINA I TOŠE OBELEŽILI SU JEDNU MUZIČKU EPOHU! Region ih je obožavao, a evo kako su izgledali na početku karijere! (FOTO)
Foto: STRINGER / AFP / Profimedia, Damir Dervišagić

omiljeni muzički par iz makedonije

KAROLINA I TOŠE OBELEŽILI SU JEDNU MUZIČKU EPOHU! Region ih je obožavao, a evo kako su izgledali na početku karijere! (FOTO)

Stars -

Kada se pomene makedonska muzička pop scena, sigurno su mnogima prva asocijacija biti uopravo oni: Karolina Gočeva i Toše Proeski.

Toše Proeski, Karolina Gočeva
foto: Printskrin Youtube

Muzikom su počeli da se bave od malena, gotovo u isto vreme, a nekako su i u našoj zemlji postali poznati, u isto vreme, početkom 2000ih.

I Toše i Karolina su imali jako uspešne albume na srpskom jeziku i tako stekli veliku popularnost na našim prostorima, ali i prostoru Balkana.

Toše Proeski
foto: Profimedia

Bili veliki prijatelji i svojevremeno su važili za omiljeni par na muzičkoj sceni.

Starije generacje pamte i njihov duet koji je snimljen 2001.godina, a koji nosi naziv ''Pomozi mi''.

Karolina Gočeva
foto: Printscreen Youtube

Sa tom kompozicijom predstavili su se na muzičkom festivalu u Podgorici.

Kako su njihove karijere krenule uzlaznom putanjom, bili su retki trenuci kada smo ove pevače mogli da vidimo zajedno na sceni ili na istom mestu, a sada je na jednom instagram profilu koji objavljuje stare i nikada viđene fotografije, osvanula jedna njihova upravo iz tog perioda.

Putevi su im se razilazili, a sudbina ih je nakon toga i zauvek razdovojila.

Karolina Gočeva
foto: Printscreen

Karolina je jednom prilikom izjavila:

- Često odlazim na Tošetov grob. Do sada sam bila na svim njegovim pomenima, ali nisam odlazila kod njegovih roditelja da ih ne uznemiravam. U Makedoniji se i dalje oseća velika praznina posle Tošetove smrti. Nekako je sve izgubilo draž. Čak i oni izbori i dodele nagrada nemaju više nikakvog smisla. Pojavilo se mnogo pevača kojima je Toše uzor, ali mu niko nije ni prići. Na mom sledećem koncertu jednu pesmu ću posvetiti upravo njemu.

Toše Proeski, Karolina Gočeva
foto: Printskrin Youtube

Kurir.rs/Pink.rs

Bonus video:

01:13:49

SCENIRANJE 02.07.2023. RADA MANOJLOVIC

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja