"MISLILA SAM DA ĆU SE BAVITI GLUMOM" Dragana Katić o detinjstvu, roditeljima i muškarcima: Nisam se ni osvrtala na njih...
Foto: Printscreen/Instagram

"MISLILA SAM DA ĆU SE BAVITI GLUMOM" Dragana Katić o detinjstvu, roditeljima i muškarcima: Nisam se ni osvrtala na njih...

Stars -

Dama koja slovi za jedno od najčuvenijih televizijskih lica u Srbiji, a i u zemljama u regionu je svakako Dragana Katić. Ona je svoju karijeru započela kao vrlo mlada i talentovana, a danas je jedna od najlepših voditeljki sa zavidnom karijerom.

Dragana Katić
foto: Kurir Televizija

Dragana je rođena 1965. godine kao jedinica, a odrastala je u zdravom i prijatnom okruženju sa roditeljima koji su svu ljubav i pažnju usmerili ka njoj.

– Imala sam patrijarhalno vaspitanje, kakvo je gotovo postojalo u celoj zemlji, prosto smo svi bili po nekom klišeu vaspitani, postojale su vrednosti koje su morale da se poštuju. Mama je bila ta koja je bila zadužena za strah i brigu, a otac za kontrolu, da uvek može mnome da se pohvali. Iako sam bila jedinica, stalno sam skupljala neko društvo oko sebe, uvek sam bila ovan predvodnik -kaže voditeljka.

Dragana Katić
foto: Printscreen/Instagram

Kao devojčica, Dragana je bila veoma živahno dete, još tada se izdvajala po kvalitetima i osobinama kao što su ambicioznost, istraživački duh, vaspitanost, poslušnost. Imala je sve atribute i predispozicije za njen životni poziv.

- Bila sam vrlo živa, ja sam mojim roditeljima sasvim bila dovoljna, prosto sam uvek bila istraživačkog duha, po prirodi stvari kao lavica sam, jedinica i morala sam da budem u centru pažnje, sa 7 godina sam znala da ću raditi nešto što je vezano za javnost. Nisam imala alternativu nikad u životu. -navodi ona.

Oduvek je ispoljavala tendencije da bude javna ličnost, prvobitno je krenula putem glume, a nosila je nadimke mnogih glumačkih zvezda.

- Prvo sam mislila da ću se baviti glumom, tako sam krenula. Moja prva imitacija je bila „Olivera Katarina“, a još nisam ni u školu pošla. Kad god su bile priredbe ja sam i vodila program i recitovala. Sve sam mogla da radim sem da pevam. Nastavnik fizike me je jako voleo i zvao me Ceca Bojković -otkriva Dragana.

Dragana Katić
foto: Kurir televizija

Iako je u srednjoj školi imala problema sa kojim kilogramom više, o njenoj lepoti i figuri je suvišno pričati, Dragana je krasila mnoge naslovnice i birana za najlepše tv lice, a svojim stajlinzima konstantno izaziva divljenje i pomera granice, o tome je prokomentarisala:

- Uvek sam se lepo oblačila. Sa mamom sam imala problem, mama me je stalno utopljavala, jer sam kao dete bila bolešljiva i asmatičar. Primala sam te raznorazne injekcije da to sređujem i malo su hormončići podivljali, bila sam debeljuškasta, nisam mogla da nosim leviske 501.

Kao mlada je bila zaljubljive prirode, ljubavi su joj bile fatalne, a vremenom kako je počela da gradi karijeru okrenula se snovima i poznato je da ne izlaže svoj privatni život u javnost.

- Od trenutka kada su krenuli neki moji snovi, neke moje želje da se ostvaruju ja nisam nešto ni bila okrenuta ka muškarcima, nisam obraćala pažnju da li sam ja njima lepa, karijera mi je bila mnogo važna, da se sama sebi dopadnem, ostvarim, da budem samostalna – rekla je Dragana.

Dragana Katić
foto: Printscreen Instagram

Voditeljki danas ima blistavu karijeru bez mrlje, rado je viđen gost kod svojih kolega. Postala je lice koje se prepoznaje, poštuje, koje ljudi vole i pre svega stekla je poverenje kod publike.

Kurir.rs/Grand

Bonus video:

01:28:58

SCENIRANJE 04.06.2023. DRAGANA KATIC

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track