"NOVE PESME NEMAJU PORUKU, DUŠU, ISTINU" Slobodan Betulić Betula: Mnogi iz neznanja upropaste, MUZIKA SE NE MANJA, VEĆ NAROD!
Foto: Kurir televizija

kurir tv

"NOVE PESME NEMAJU PORUKU, DUŠU, ISTINU" Slobodan Betulić Betula: Mnogi iz neznanja upropaste, MUZIKA SE NE MANJA, VEĆ NAROD!

Stars -

On za sebe kaže da je jednostavan i prost čovek, seljak, ali ne i glup. Kako kaže, i školu je napustio posle sedmog razreda, jer ga je učiteljica udarila.

Teškog rada nije se libio od detinjstva, a počeo je da svira frulu dok je čuvao krave i ovce.

Iako je napustio osnovnu školu, bio je jedan od glavnih urednika emisije na javnom servisu i svirao sa najvećim zvezdama narodne muzike.

00:51

NOVE PESME NEMAJU PORUKU, DUŠU, ISTINU Slobodan Betulić Betula: Mnogi iz neznanja upropaste, MUZIKA SE NE MANJA, VEĆ NAROD!

Veliku slavu stekao je svirajući po vašarima, nakon čega je počeo da svira i sa velikim muzičkim zvezdama poput Tome Zdravkovića. I danas piše i komponuje, peva i svira.

Gost "Pulsa Srbije" na Kurir televiziji je harmonikaš i pevač Slobodan Betulić Betula, a napomenuo je razliku između današnje i tadašnje muzike:

- Muzička kultura je za mene najveća koja postoji, na žalost skrnave je mnogi, ne samo što hoće, nego mnogi ni ne znaju, pa iz neznanja upropaste. Muzička scena je uvek ista, samo se narod menja. Narod sazreva pa se modernizuje pesma. Međutim ove nove pesme nemaju poruku, dušu, istinu. Kusturica kaže da od svake Betuline pesme može da napravi film.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track