EKSKLUZIVNO OTKRIVAMO! Milan Stanković ipak NIJE postao iskušenik: "Brat Milan nije bio u manastiru tokom ovog leta"
Foto: Kurir, Sonja Spasić

nije obukao mantiju

EKSKLUZIVNO OTKRIVAMO! Milan Stanković ipak NIJE postao iskušenik: "Brat Milan nije bio u manastiru tokom ovog leta"

Stars -

Milan Stanković definitivno nije obukao mantiju i time i zvanično postao iskušenik u manastiru Podmaine u Crnoj Gori!

Kao što je Kurir i pisao pre dve nedelje, kad je naša ekipa posetila ovaj manastir nadomak Budve, stav igumana i bratije je i dalje ostao nepromenjen - da je još rano da Milan zvanično bude pridodat kao iskušenik manastirskom bratstvu, kao i da još mora da uči da se usavršava u trpljenju i molitvi.

Milan Stanković
foto: Printscreen/Instagram

Kako saznajemo od izvora bliskog Stankoviću, iako je u početku ovu odluku prihvatio kao blagoslov, s vremenom mu je postalo teško zbog toga, ali je spreman da čeka koliko je potrebno kako bi svoj život nastavio u manastiru.

Prema našim saznanjima s lica mesta, pevač nije prisustvovao liturgiji na dan manastirske slave, koju je služio mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije, a na kojoj su zamonašena četvorica drugih iskušenika, dok su dvojica dobila blagoslov da postanu iskušenici i obučeni su u mantije. Upravo ovaj čin je trebalo da bude izvršen i nad Milanom, ali je to odloženo zbog odluke bratstva.

Milan Stanković
foto: Printscreen/Facebook

Podsetimo, sabrat manastira nam je nedavno otkrio novosti o Milanovom boravku u Podmainama.

- Brat Milan nije bio u manastiru tokom ovog leta, bio je za vreme velikog vaskršnjeg posta. Iako je imao, a i dalje ima želju da krene monaškim putem, stav igumana i bratije je da je ipak još rano da zvanično bude pridodat kao iskušenik, tj. našem bratstvu. Mora da prođe još vremena. Milan mora da nauči da se još više usavršava u trpljenju i molitvi. To je za njegovo duhovno dobro - rekao nam je tada ovaj monah.

Milan Stanković
foto: Printscreen/Facebook

Kurir.rs

Bonus video:

00:14

Milan Stanković zapevao posle dužeg vremena, društvo mu pravila Vesna Zmijanac

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track