NOVINARKA KURIRA NA ROMSKOJ SVADBI: Jedina greška je što sam obula štikle! Nisu pojeli ni 10% hrane: Evo gde je hrana završila
Foto: Kurir

kurir tv

NOVINARKA KURIRA NA ROMSKOJ SVADBI: Jedina greška je što sam obula štikle! Nisu pojeli ni 10% hrane: Evo gde je hrana završila

Stars -

Ko god je prisustvovao romskoj svadbi, vratio se sa uklesanom pričom u sećanje. Svedočio je autentičnom provodom i iskustvu zanimljivih običaja.

Njihove svadbe predstavljaju veliki dan, pri kojem je često cela godina usresređena upravo na najveseliji događaj.

Romske svadbe se odvijaju unutar romske zajednice i obično su ispunjeni tradicijom, kulturom i posebnim obredima. Važno je napomenuti da romska zajednica nije homogena, već se sastoji od različitih podgrupa i regiona, pa se običaji mogu razlikovati među njima.

Ljiljana Stanišić
foto: Kurir

Takođe, ne treba izostaviti tzv. 'igru s novcem' kada se na nekim romskim svadbama gosti stavljaju novčanice na mladence ili igračke koje su vezane za brak. Prisutna je i "dužnost svatova" kada oni imaju određene uloge i dužnosti tokom ceremonije.

Ovog puta, poznata novinarka Ljiljana Stanišić ispračala je dogodovštine sa krštenja porodice Kostić iz Berlina.

Ljiljana Stanišić
foto: Kurir

Prvo je napomenula kako je uopšte došla do 'pozivnice' za takvu vrstu veselja.

Ljiljana Stanišić
foto: Kurir

VODITELJKA KURIR TELEVIZIJE PUSTILA BRIGU NA KRITU! Ljiljana Stanišić UPOZNALA GRČKU KRALJICU, nećete verovati šta je uradila

- Godinama se poznajem sa poznatim estradnim menadžerom Zvonkom Grujićem. S obzirom na to da je radio mnogo romskih veselja, izrazila sam želju da i ja prisustvujem veselju. Dogovorio se sa gospodinom Goranom Kostićem koji me je sa zadovoljstvom pozvao. Videla sam na licu mesta kako sve to izgleda, lepo i gala.

Ljiljana Stanišić
foto: Kurir televizija

Stanišić je napomenula detalj za hranu, pa je rekla da nije pojedeno ni 10 odsto iste.

- Gosti se vesele, srdačni su, prijatni, vole te kao da pripadaš toj porodici. Oni su me izljubili, izgrilili i igrali su sa mnom.. Jedina moja greška je to što nisam obula ravnu obuću, već sam bila na štiklama. Da sam ponela ravnu, igrala bih celu noć.. Hrane je bilo u izobilju. Imala sam utisak da ni 10% specijaliteta nije pojedeno. Čula sam da gazde veselja tu hranu podele onima kojima je najpotrebnija, što je za svaku pohvalu. To što ostane, ode na pravo mesto - rekla je Stanišić, pa se osvrnula na muzičare koji su zabavljali zvanice:

01:25

NOVINARKA KURIRA NA ROMSKOJ SVADBI: Jedina greška je što sam obula štikle! Nisu pojeli ni 10% hrane: ŠOK, evo gde je višak završio

- Bili su pevači koji su omiljeni na tim veseljima, a među njima je svakako Jana Todorović. Tu je bio Bađi, Nikola Ajdinović, ali i Menil Velioski. Mogu reći da sam se oduševila kako dominiraju na terenu. Tek kada doživite tako nešto, onda imate pravu sliku kako to izgleda. Menadžerima uopšte nije lako, oni imaju i te kako zahtevan posao. - rekla je izmeđuostalog Stanišićka.

01:46

Novinarka kurira na romskoj svadbi

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

01:07

Ljiljana Stanišić zaigrala kolo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja