KUĆA SE JEDVA VIDI, SVE ZARASLO U TRNJE I KOROV, A KAPIJA ZARĐALA! Ovde je odrastao Žika Jakšić: Meštani ovo kažu!
Foto: Kurir, Nenad Kostić

sablasno

KUĆA SE JEDVA VIDI, SVE ZARASLO U TRNJE I KOROV, A KAPIJA ZARĐALA! Ovde je odrastao Žika Jakšić: Meštani ovo kažu!

Stars -

Žika Jakšić rođen je u Aleksandrovcu. Međutim, veliki deo svog detinjstva proveo je u selu Budilovina opština Brus, gde je sa svojim bratom Vladimirom sve slobodne dane provodio kod svoje bake koja ih je čuvala dok su njegovi roditelji radili.

Žika Jakšić
foto: Nemanja Nikolić

Ekipa Kurira posetila je ovo malo mesto i kuću u kojoj je odrastao Jakšić i ono što smo zatekli tamo kako su meštani ovog sela rekli i nije za neku pohvalu.

Mala prizemna stara kuća, dvorište zaraslo u trnju i zarđala kapija na prvi pogled delovale su sablasno. Nakon par minuta i ono malo meštana što je ostalo u ovom selu vrlo rado su stali i razgovarali sa nama i otkrili nam kako je pre ovoga kako danas izgleda, ovo bilo jedno od najveselijih dvorišta u Budilovinu.

- Kad njih nema bar ste vi svratili. (smeh) Znate kako ovo je nekada bilo selo sa mnogo dece i porodica, sad je tako kako jeste, svi su otišli u grad i u neke bolje opštine. Mi koji smo ostali stari meštani, i dan danas se sećamo tih srećnih dana kao da su juče bili. Žika i njegov brat su ovde proveli detinjstvo. Njihova majka radila je u mestu pored našeg sela, pa ih je baka čuvala. Danas kao što vidite sve je uraslo, kuća se jedva vidi od ovog trnja a kapija zarđala. Njegov brat je bio pre par godina, međutim Žiku nismo videli odavno. - rekao je stari meštan ovog mesta pa nastavio:

1 / 8 Foto: Kurir

- Bilo bi lepo kada bi održavali ovo. Ipak su odavde potekli, a jasno nam je da kod njih ne vlada finansijska kriza pa da im možda to predstavlja problem da očuvaju mesto gde su proveli detinjstvo. Mi Žiku volimo i verno pratimo njegove emisije ali bi voleli da ga nekad vidimo i uživo. - rekao nam je ovaj meštanin koji je želeo da ostane anoniman.

Mi smo još malo prošetali ovim mestom a onda se uputili ka Beogradu, s obzirom da nismo imali prilike da sretnemo još nekoga ko bi nam otkrio detalje iz detinjstva poznatog voditelja i pevača.

Kurir.rs

Bonus video:

02:46

Žika Jakšić održao spektakularan govor za svoj rođendan

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track