OVE POZNATE LIČNOSTI SU POGINULE U STRAVIČNIM NESREĆAMA! Nekima se borili za život, dok su oni SMRSKANI na mestu, velike TRAGEDIJE
Foto: Printscreen/Youtube, Ana Paunković, Profimedia, Facebook Silvana ZILHA Armenulić, Printscreen, Kurir, Beta Dragan Gojić

jezivo

OVE POZNATE LIČNOSTI SU POGINULE U STRAVIČNIM NESREĆAMA! Nekima se borili za život, dok su oni SMRSKANI na mestu, velike TRAGEDIJE

Stars -

Glumcu Aleksandru Bogdanoviću je život prerano ugašen na tragičan način.

Nesreća se dogodila 21. decembra pre tri godine kada se Aleksandar vraćao s probe, a na njega je u tom trenutku automobilom bez položenog vozačkog ispita naleteo Smiljanić, i to na raskrsnici pred zgradom u kojoj je Bogdanović živio sa suprugom Senom Krupić i njihovim troipogodišnjim sinom.

Bitku za život glumac je izgubio na katolički Božić, a gotovo pola godine kasnije stigao je i sudski epilog koji je u Bogdanovićevoj udovici izazvao još veću gorčinu. Umesto maksimalnih 15 godina zatvora, Smiljaniću, koji je inače sin osječkog policajca, dodeljena je dvostruko manja zatvorska kazna.

Aleksandar Bogdanović, glumac
foto: Printscreen/Youtube

- Ovo nije dobra poruka mladim ljudima koji voze brze automobile, na ovakav način, bez vozačkih dozvola. Ja se s ovom kaznom apsolutno neću složiti s obzirom na to da smo mi kažnjeni za cijeli život bez Aleksandra - rekla je Sena.

A za život bez najmilijih kažnjene su i mnoge porodice poznatih čiji je život prerano okončan u kobnim saobraćajnim nesrećama.

Bogdanović je poslednji u nizu čiji je život prerano ugašen na ovakav način.

Šaban Šaulić i njegov klavijaturista Mirsada Kerića poginuli su u saobraćajnoj nesreći kada su se vraćali sa koncerta u Nemačkoj, kada je na njih kolima naleteo Turčin. Treća osoba koja je bila u kolima i koja je preživela saobraćajnu nesreću jeste Šabanov kum Slobodan Bobi Stojadinović.

Šaban Šaulić
foto: Ana Paunković, Dragana Udovičić

Alsin se tereti za ubistvo u saobraćaju, a u optužnici se navodi da je Levent na dan nesreće vozio bez vozačke dozvole, te da je pijan u automobilu”mazda 6″ izazvao tešku nesreću na putu A2 u blizini Gitersloha. Kako je utvrđeno, Levent je vozio brzinom od 160 km/h, na mestu gde je u tom trenutku bilo dozvoljeno voziti 80 km/h.

Makedonski pevač Toše Proeski poginuo je 16. 10. 2007. godine na auto putu ka Zagrebu, na deonici koja se smatra "ukletom" jer je mnogo pogibija bilo baš na istom mestu gde je i on stradao. Imao je samo 26. godina, a iz sebe je ostavio bezbroj hitova.

Toše Proeski
foto: Printscreen/Youtube

Smatra se da je uzrok nesreće bio umor vozača, nepoštovanje saobraćajnih propisa i neprilagođena brzina, saopštila je tada portparolka Policijske uprave brodsko-posavske Kata Nuić. Hrvatski mediji javili su takođe posle nesreće i neproverenu informaciju, prema kojoj je vozač neposredno pre nesreće zbog umora zaspao za upravljačem.

Bila je sredina avguta 2000. godine kada je kod Brača poginula Ena Begović. Bila je to neviđena tragedija, a glumica je imala samo 40 godina.

Nije bilo osobe na prostorima bivše Jugoslavije koja nije volela harizmatičnu glumicu koja je u životu imala samo jedan strah - od vožnje automobilom i autobusom, kao da je predosećala svoju smrt.

Ena Begović, Pad Italije
foto: Centar Film

Toliko se plašila vožnje da je zbog toga potražila i stručnu pomoć, a nakon nesreće u kojoj je sama učestvovala 1996, u kojoj je jedan motociklista izgubio život, a njen prijatelj zadobio teške povrede, ta njena fobija dodatno se pogoršala. Krivac za tu nesreću bila je sama Ena, koja je tada osuđena na tri godine uslovne slobode, ali veća kazna bio joj je snažan psihički šok od kojeg se nikada nije potpuno oporavila.

Glumac Milenko Zablaćanski preminuo je 22. januara 2008. godine, na 17 dana nakon što je doživeo tešku saobraćajnu nesreću.

Milenko Zablaćanski
foto: Printscreen

Glumac je, sa svojojm suprugom Snežanom i sinom Nikolom, bio u vikendici na Zlatiboru kada je do njih stigla vest da je Snežanina tetka preminula. Porodica se istog trenutka uputila nazad u Beograd. Zbog lošeg vremena rekao je supruzi i sinu da se za Beograd vrate autobusom, a sam je seo u automobil. U tom momentu nije znao da će im baš ta njegova odluka spasiti život.

Mlađi brat Jašara Ahmedovskog, Ipče, imao je samo 28 godina kad je poginuo u julu 1994. na Ibarskoj magistrali kod sela Šopići u blizini Lazarevca.

Tog 30. jula 1994. godine odjeknula je vest da je mladi pevač Ipče Ahmedovski poginuo u teškoj saobraćajnoj nesreći na Ibarskoj magistrali nedaleko od Lazarevca. Imao je samo 28 godina, a već je bio vlasnik pet albuma i brojnih hitova koji su se slušali na svim radio stanicama.

Ipče Ahmedovski
foto: Printscreen/Youtube

MUP Srbije je saopštio da su poznati pevač Ljubiša Stojanović Luis (59) i neimenovani mađarski državljanin poginuli u teškoj saobraćajnoj nesreći 31.07.2011. godine oko 4.30 sati, na magistralnom putu između Bačke Topole i Novog Sada, kod naselja Feketić.

U saopštenju se navodi da je do nesreće došlo tako što je Luis, koji je vozio „krajsler“ beogradskih registarskih oznaka, iz zasad neutvrđenih razloga prešao u suprotnu kolovoznu traku i sudario se s „fordom“ mađarskih registarskih oznaka koji je dolazio iz suprotnog pravca. Vozači su podlegli povredama na mestu događaja, saopštila je policija tada.

Luis, Darko Radovanović
foto: Damir Dervišagić

Darko Radovanović i njegov menadžer Aleksandar Milošević, podsetimo, 11. juna 2011. godine, izgubili su živote, a do nesreće je došlo u trenutku kada je vozač "mercedes" karavana, oko dva kilometra posle Ostružničkog mosta krenuo u preticanje šlepera, ušavši u traku kojom su se tada, takođe u "mercedesu", kretali Milošević i Radovanović.

Pre 35 godina, 18. septembra 1986. godine, članovi Crvene jabuke doživeli su tešku saobraćajnu nesreću u Jablanici. Putovali su na koncert u Mostar.

Na mestu je poginuo basista grupe Aljoša Buha, dok je frontmen i jedan od osnivača grupe Dražen Ričl (zvan Zijo i Para) zadobio teške ozlede. Preminuo je u bolnici 1. oktobra iste godine.

Beograd, Koncert, Sava Centar, Crvena Jabuka
foto: Nebojša Mandić

Kurir.rs

Bonus video:

10:25

STARS-EP127

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track