ZMAJ OD ŠIPOVA OSUĐEN ZBOG POZIVANJA NA LIKVIDACIJU POLITIČARA! Sud mu odredio ovu kaznu!
Foto: Printskrin Youtube/ Darko DurMol

ZMAJ OD ŠIPOVA OSUĐEN ZBOG POZIVANJA NA LIKVIDACIJU POLITIČARA! Sud mu odredio ovu kaznu!

Stars -

Ilija Grahovac, kojeg svi znaju kao Zmaj od Šipova, osuđen je juče za krivično delo ugrožavanje sigurnosti.

Zmaj od šipova
foto: Nebojša Mandić

Bivšem učesniku rijalitija "Parovi" je Osnovni sud u Mrkonjić Gradu odredio novčanu kaznu od 2.000 konvertibilnih maraka, što je jednako 1.000 evra, jer je u oktobru 2022. godine preko društvenih mreža pozivao na likvidaciju predsednika Partije Demokratskog Progresa Branislava Borenovića.

Na glavnom pretresu Grahovac je priznao krivicu, izvinio se i pokajao se. On je izjavio da je bio podstican na izvršenje krivičnog dela, što mu je uzeto kao olakšavajuća okolnost, stoji u saopštenju PDP-a.

- Bez obzira na činjenicu da je Grahovac proglašen krivim, nakon ličnog i javnog izvinjenja i činjenice da je bio nagovaran da to uradi, ja sam pred sudom izjavio da mu opraštam, što mu je sigurno ublažilo kaznu. Moj cilj nije bio da krivično odgovara ili materijalna korist, iako su njegove reči bile vrlo teške, a pozivi za likvidaciju bili usmereni direktno protiv mene. Cilj mi je da pokažem da politički motivisana mržnja ne treba proći nekažnjeno - izjavio je Borenović.

Istakao je da stavljanje mete na čelo može dovesti do nesagledivih posledica i da je važno što je Grahovac rekao da se kaje i da je nagovaran na ovakve stvari.

Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track