ŽIVOT PIŠE ROMANE! Voditeljka Kurira je nesuđena STJUARDESA, primljena u NAJVEĆU AVIO KOMPANIJU, a onda usledio NEVIĐENI OBRT
Foto: Shutterstock, Kurir

Šta ti je sudbina

ŽIVOT PIŠE ROMANE! Voditeljka Kurira je nesuđena STJUARDESA, primljena u NAJVEĆU AVIO KOMPANIJU, a onda usledio NEVIĐENI OBRT

Stars -

Voditeljka emisije "Pusti brigu" na Kurir televiziji Ljiljana Stanišić je zamalo postala stujardesa. Iako je diplomirani ekonomista u turizmu, naša novinarka je završila kurs za novinara i postala jedno od britkih pera "sedme sile".

Ljiljana Stanišić
foto: Miodrag Jevtić

Da život piše romane, svedok je zaštitno lice Kurir televizije.

- Od malih nogu mi je majka Stana govorila da treba da budem stujardesa, a po njenom viđenju mlađi brat je trebalo da bude pilot. Ni jedno ni drugo nismo to što je ona zamislila. Majka ko majka. Ali,kako sam rasla sve sam više želela da proputujem svet. Sanjala sam kako doručkujem u Londonu, večeram u Rimu i da ne nabrajam koliko sam letela u oblacima. Razmišljala sam kako je najbolje to da ostvarim - prisetila se Stanišićka.

Ljiljana Stanišić
foto: Damir Dervišagić

U istom maniru je nastavila:

- Jedna od najpoznatijih svetskih avio kompanija je tražila stujardese. Konkurs je bio raspisan i ja sam se prijavila. Dve godine me nisu primili, ali zato treću jesu. Prva dva puta su me odbili zbog godina, bila sam isuviše mlada, ali kad sam napunila dvadeset odmah sam prošla. Da se pohvalim, direktor te kompanije mi je rekao da nije video ženu sa tako lepim osmehom i prirodno belim zubima.Nisam ni morala da odgovaram na pitanja koja su bila predviđena, jer sam se na praktičnom delu posluživanja putnika odlično pokazala. Primali su pet devojaka, a nas dvesta se prijavilo - seća se naša voditeljka.

Ljiljana Stanišić
foto: Zorana Jevtić

Njenoj sreći nije bilo kraja kada je zvanično dobila posao:

- Plakala sam dva dana.Bila sam ushićena, radosna, ma ne mogu ni da opišem. Odmah sam svima razglasila da odlazim na obuku u Katar i da ću biti najbolja stujardesa na svetu. Bog je imao druge planove. Danima mi je bilo loše, osećala sam mučninu i mislila sam da je to euforija zbog posla. Međutim, kada sam trebala da otputujem na lekarskom sam saznala da sam u drugom stanju. Sa jedne strane sam bila na korak od životno-poslovnog sna, a sa druge--beba. Dete da rodi dete.

Ljiljana Stanišić
Ljiljana Stanišićfoto: Kurir

- Mada sa dvadeset i jednom godinom da postaneš mama sada iz ovog ugla razmišljanja i nije tako loše. Teška je bila odluka u tim godinama. Bila sam mlada i u prvom trenutku sam odabrala posao. Na dan kada se potpisivao ugovor ja sam otišla u zgradu na Trgu Republike gde je i bilo predstavništvo te kompanije i rekla da odustajem. Nisam mogla da abortiram.Ne bih sebi nikad to oprostila. Pozdravila sam se sa tim ljudima i posle nekoliko meseci postala mama najlepšeg dečaka. Nikada se nisam pokajala. Iako sam završila fakultet i da se ne hvalim ostalim obrazovanjem, sreću sam pronašla u novinarstvu. Zahvaljujući ovom pozivu i kompaniji u kojoj radim punih deset godina sam obišla svet, ali razlika je u tome što su mene divne stujardese i stujarti služili u avionu - kroz osmeh je ispričala Ljiljana nedavno u jednoj emisiji.

Osmeh je njen zaštitni znak-Ljiljana Stanišić
Osmeh je njen zaštitni znak-Ljiljana Stanišićfoto: Kurir
01:36

Ljiljana Stanišić zapevala sa Snežanom Đurišić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track