"NE OSEĆAM SE KRIVIM" Vozač Tošeta Proeskog o stravičnoj nesreći: Patiću dok sam živ i bez predrasude sam kažnjen...
Foto: Profimedia, Printscreen/Exploziv

potresno

"NE OSEĆAM SE KRIVIM" Vozač Tošeta Proeskog o stravičnoj nesreći: Patiću dok sam živ i bez predrasude sam kažnjen...

Stars -

Čuveni makedonski pevač Toše Proeski tragično je izgubio život u 26. godini 16. oktobra 2007. godine, u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na auto-putu u Hrvatskoj.

Vesti o njegovoj pogibiji potresle su ceo Balkan, a mnogi ni danas, 16 godina kasnije, ne mogu da se pomire sa velikim gubitkom.

Toše Proeski
foto: Profimedia

Podsećanja radi, tog kobnog dana, Toše je krenuo u Zagreb, gde je trebalo da snimi englesku verziju jednog od njegovih hitova. U nesreći koja se dogodila na auto-putu kod Nove Gradiške teže je povređen i vozač "touarega" Georgij Georgijevski, a lakše Tošetova menadžerka Ljiljana Petrović.

Inače, iako se porodica Proeski odrekla krivičnog gonjenja čoveka koji je upravljao vozilom, optužnicu po službenoj dužnosti pokrenulo je skopsko Tužilaštvo, tereteći vozača za krivično delo protiv bezbednosti saobraćaja sa smrtnim posledicama. Tošetova menadžerka nije se pridružila tužbi i odrekla se materijalne odštete.

Toše Proeski, Georgije Georgijevski
foto: Privatna Arhiva

Georgijevski je 2009. godine, tek nakon dve godišnjice pevačeve smrti, osuđen u Osnovnom sudu u Skoplju na dve godine zatvora. Iako je do kraja suđenja tvrdio da je nevin, vozač havarisanog džipa rasplakao se u sudnici, držeći Tošetovu fotografiju.

- Ne osećam se krivim. Nije tačno da sam spavao za volanom pre nesreće. Žao mi je, izgubio sam brata i bez presude sam već kažnjen. Patiću dok sam živ zbog izgubljenog prijatelja - pričao je tada kroz suze Georgijevski, dok je njegova advokatica Silvija Džilvidžieva u završnoj reči tražila da se optuženi oslobodi krivice.

Kurir.rs/Republika

Bonus video:

02:03

NOVA INTERPRETACIJA LUISOVE PESME! Marko Luis OTKRIO - Evo šta ga najčešće pitaju vezano za pokojnog oca (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track