NOVA MUZIČKA NADA SANJA DONČIĆ! Zbog ljubavi otišla u Englesku, peva na 6 jezika: Pokreće me moja porodica, Bog i Srbija!
Foto: Bojan Stevanović

tradicija

NOVA MUZIČKA NADA SANJA DONČIĆ! Zbog ljubavi otišla u Englesku, peva na 6 jezika: Pokreće me moja porodica, Bog i Srbija!

Stars -

Sanja Dončić rođena je i odrasla u Smederevu. Muziku je volela od malih nogu i pokazivala je sklonosti ka pevanju.

Ljubav ju je odvela u Englesku gde je stvorila porodicu i proširila svoj muzički repertoar na različite žanrove i jezike. Danas peva na engleskom, španskom, italijanskom, ruskom i arapskom jeziku.

Sanja Dončić
foto: Bojan Stevanović

Njen suprug rodom je sa Kosova, a u svojoj porodici neguju našu tradiciju i običaje. Sanja je uz veliku podršku svog supruga nastupala širom sveta, ali uvek je imala želju da peva o Srbiji.

Zoran Dončić inspirisan ljubavlju prema voljenoj ženi i prema svojoj zemlji napisao je tekst za pesmu "Ramonda serbika". Emotivan tekst i prelep vokal muzički je ujedinio Aleksandar Sofronijević u produkcijskoj kući "As studioton". Pesma je već zapažena kod publike kao topla, rodoljubiva i puna simbolike koju u sebi cvet Ramonda.

Sanja Dončić
foto: Bojan Stevanović

Sanja je za Kurir prokomentarisala veliki uspeh svoje pesme, ali nam je otkrila i svoju inspiraciju.

- Pokreće me moja porodica, Bog i Srbija. Svakog jutra se zahvalim Bogu na svojoj porodici, što mi je dao ovaj zivot i talenat. A Srbija me pokreće na taj način, što ne zaboravljam svoje korene, gde god se nalazila u svetu. Inspiracija mi dolazi, prvenstveno, od mog supruga, inače, autora teksta "Ramonda Serbike". Iako je rođen u Velikoj Britaniji, uspeo je da napiše pesmu za ponos i za koju smo sigurni da će trajati.

lgrom slučaja, moja profesorka pevanja iz Londona, koja je dugi niz godina sarađivala sa Eltonom Džonom, Lanom del Rej, radila je i na poslednjem albumu Širli Bejsi, koju većina zna iz "Bond" filmova. Pesme koje i ja inače izvodim, ona je sa oduševljenjem preslušala i dala mi jak vetar u leđa.

Od domaćih izvođača, velika inspiracija mi je bio pokojni Toše Proeski i pevačica, koju kao mala nisam prestajala da slušam Silvana Armenulić.

Sanja Dončić
foto: Bojan Stevanović

Kurir.rs

Bonus video:

01:14

Aca Sofronijevic o Tozovcu: Sve je radio savršeno, bio je odličan harmonikaš

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track