" NAJBOLJI SAVET KOJI SAM DOBILA" Mirković o prijateljstvu i majčinstvu: Kada je to izgovorio, NISAM MOGLA, BILO JE PRETEŠKO
Foto: Kurir tv

"rame uz rame sa draganom"

" NAJBOLJI SAVET KOJI SAM DOBILA" Mirković o prijateljstvu i majčinstvu: Kada je to izgovorio, NISAM MOGLA, BILO JE PRETEŠKO

Stars -

U ovosubotonjoj emisiji "Rame uz rame sa Draganom", ukoliko niste pratili od samog početka, ovaj "ples" počeo je uz suze i to za sve učesnike takmičenja talenata. Plesači su imali zadatak da prikažu svoju životnu priču kroz ples, uz mentora glumca i profosora glume Milana Pajića.

Dragana Mirković, Gorica Popović
foto: Kurir tv

Specijalni gost bila je, takođe glumica, Gorica Popović koja je ocenjivala nastupe takmičara. Dragana Mirković je predstavila, istakavši da joj je najviše značila ova njena rečenica:

- Gorica, je ne samo fantastična žena, nego i jedna velika duša i učitelj! Najbolji savet koji mi je dala je da ne glumim na sceni! Nego da budem ono što jesam - rekla je Mirković.

GORICA POPOVIĆ Filmska, pozorišna i televizijska glumica iz Srbije.

Rođena je u Kragujevcu, završila je studije glume na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Na istom fakultetu je od 1976. asistent profesora Predraga Bajčetića na predmetu "Dikcija i gluma".

Od 1982. godine Gorica Popović je stalna članica ansambla beogradskog Ateljea 212. Na filmu je debitovala ulogom novinarke u "Mirisu poljskog cveća"(1977) beogradskog reditelja Srđana Karanovića. Već za prvu veću ulogu, devojke koja sumnja u ljubav svog mladića, u "Nacionalnoj klasi" (1979) Gorana Markovića, nagrađena je na nacionalnom festivalu u Puli Zlatnom arenom.

Uporedo sa glumačkom karijerom, Gorica Popović se bavila i pevanjem. Bila je član vokalno-instrumentalnog sastava "Suncokreti".

Na festivalu u Nišu tri puta je nagrađena nagradom Carica Teodora. Prvi put za ulogu srednjevekovne srpske vlastelinke u filmu "Dorotej" Zdravka Velimirovića, drugi put za ulogu partizanke u filmu "Pad Italije" Lordana Zafranovića 1981. godine, i za ulogu TV-režiserke u filmu "U raljama života" Rajka Grlića 1984.godine.

Gorica Popović je glumila i u velikom broju TV-drama i serija. Gledaoci je pamte kao sekretaricu Daru u popularnoj TV-seriji Bolji život.

Dragana Mirković, Gorica Popović
foto: Kurir tv

Prvi je nastupao Rade u emotivnoj izvedbi "Zašto si me ostavila", od koje se ceo Dragana Mirković, koja je i sama majka, rasplakala.

Dragana Mirković, Gorica Popović
foto: Kurir tv

- Kada je izašao i rekao "Zašto si me ostavila" bilo mi je toliko teško jer znam da moju decu nizašta nikada ne bih ostavila! - rekla je Mirković.

Sve možete pogledati u videu ispod.

03:44

NAJBOLJI SAVET KOJI SAM DOBILA Mirković o prijateljstvu i majčinstvu: Kada je to izgovorio, NISAM MOGLA, BILO JE PRETEŠKO

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja