"NISMO IMALI KONKURENCIJU - BILI SMO NAJBOLJI!" Baki B3 u emisiji "Zagrevanje": Nije postojao You Tube, MTV, ali smo VOLELI PLES
Foto: kurir tv

"Rame uz rame sa draganom"

"NISMO IMALI KONKURENCIJU - BILI SMO NAJBOLJI!" Baki B3 u emisiji "Zagrevanje": Nije postojao You Tube, MTV, ali smo VOLELI PLES

Stars -

Večeras u plesnom takmičenju "Rame uz rame sa Draganom" u podemisiji "Zagrevanje" gostovao je Baki B3, Andrija Đogani ili Bajrus Đogaj, poznati pevač i plesač, u razgovoru sa voditeljem Stevicom Nikolićem o počecima plesa u Srbiji i na Balkanu.

On je otvorio svoje srce i podijelio svoje vrednosti, sećanja i iskustva kroz plesne ere koje su oblikovale njegov život. Na putu kroz sećanja, otkrio je dragocenosti koje su izgrađivale njegovu strast i životnu energiju.

- Ali okej su mi ovi novi klinci s novim fazonom, stilom... Nama, tada, ovde niko nije mogao da priđe! Nismo imali konkurenciju, ja smo mi ovde uzeli sva prva mesta. Ove grupno, u grupnom plasmanu bilo je u pojedinačnom, u muškoj konkurenciji, Gagi je bio prvak Jugoslavije, u ženskoj je bila Slađa- prisećao se Baki.

Baki B3
foto: kurir tv

On je istakao da je to bilo doba prave ljubavi prema muzici.

- Učili su nas da volimo muziku. Da plešemo, da igramo i da volimo muziku. I slušali smo soul, R&B, fank. Tad su, onda bili, Majkl Džekson, Kul d Geng, Džejms Braun. To su ta fanki muzika i taj soul, R&B, kažem, taj crnači rep. To nam je nekako donelo i naslušali smo te muzike. Mi nismo imali čak ni MTV, nije bilo YouTube-a. Bile su dva kanala, prvi i drugi. Treći kanal je došo tek 1991.

Na pitanje voditelja da li mu je muzika i ples, na neki način, bila beg od stvarnosti i siromaštva, on kaže da donekle jeste.

Sa setom u glasu, Baki je naglasio svoju ljubav prema plesu Moonwalk, pokazujući nostalgiju prema vremenima koja su oblikovala njegovu strast za plesom.

08:29

NISMO IMALI KONKURENCIJU - BILI SMO NAJBOLJI! Baki B3 u emisiji Zagrevanje: Nije postojao You Tube, MTV, ali smo VOLELI PLES

- Ovde pokazujemo ljubav plema plesu, to nam je bilo najbitnije - rekao je gledajući snimak koji je ekipa emisije priložila uz emisiju.

Sa zanosom u očima, Baki je delio dragocenosti o porodičnom duhu koji je preplavio svet plesa, naglašavajući važnost zajedništva i radosti koju su delili.

Baki je ponosno istakao svoje dostignuće kroz dokumentarac koji prikazuje njegovo putovanje kroz svet plesa i umetnosti.

- Nismo mi imali ni MTV ni YouTube, samo dva kanala na televiziji.

Sa dozom nostalgije, Baki je podsetio na skromne uslove tadašnjeg vremena, ističući kako su se njegova strast i ljubav prema plesu formirali u okruženju bez obilja medijskih izvora.

- Kad je došao trenutak da kreneš da zarađuješ, na većem novcu... To je već kasnije bilo - dodao je.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

NE PROPUSTITE

Bonus video:

01:20

POBEGAO SAM IZ ZATVORA, REKAO SAM DA IDEM PO LUBENICE Baki B3 otvorio dušu: Drugar mi rekao da se vratim, završio sam u samnici

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track