OVO JE OBRAZOVANJE DIJANE I SRĐANA ĐOKOVIĆA! Mnogi misle da je nešto NEVEROVATNO, a da li je tako? "Odlučila sam da se udam"
Foto: Printskrin

zanimljivo

OVO JE OBRAZOVANJE DIJANE I SRĐANA ĐOKOVIĆA! Mnogi misle da je nešto NEVEROVATNO, a da li je tako? "Odlučila sam da se udam"

Stars -

Roditelji najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića, Dijana i Srđan, 36. godine su u skladnom braku.

Novak Đoković je sa samo sedam godina izjavio da želi da postane najbolji na svetu, a roditelji su mu bili najveća podrška.

Dijana i Srđan su se upoznali na Kopaoniku, a malo ko zna šta su po obrazovanju.

Srđan Đoković, Dijana Đoković
foto: Printscreen

Novakova majka potiče iz vojne porodice, gde su postojala stroga pravila, a jednom prilikom je istakla da im je bilo veoma važno da bude školovana.

- Nisu bili oduševljeni da se tako mlada udam. To je bio problem. Nisam završila fakultet i sve ono što sam ja zacrtala. Neke stvari se u životu dogode nenadano, nikada ne znaš šta život nosi, a ja sam odlučila da se udam - ispričala je Dijana svojevemeno.

Dijana Đoković bavila se sportom: plivala je, igrala odbojku, skijala. Bila je član Skijaškog kluba Kopaonik. Godinama je igrala i folklor u kulturno-umetničkom društvu. Posle osnovne, završila je srednju hemijsku školu, a potom upisala Tehnološki fakultet.

Srđan Đoković
foto: Nikola Krstic / Shutterstock Editorial / Profimedia

Nakon što je shvatila da taj fakultet nije za nju, Dijana je prešla na Fakultet za fizičku kulturu. Prekinula je školovanje nakon što je 1986. saznala da je u drugom stanju.

S druge strane, kada se Srđan Đoković sa roditeljima sa Kosova doselio u Beograd, upisao je Pravni fakultet, ali studije nije završio.

Dijana i Srđan su se upoznali na Kopaoniku

- Sećam se trenutka kada sam video Dijanu. Bila je u skijaškoj opremi, kombinezonu na vrhu planine Kopaonik. Pančić. Video sam prvo siluetu. Imala je naočare za sunce, te nisam mogao da joj vidim pogled. Došla je da skija i polaže za učitelja skijanja i nasankala se - rekao je Srđan svojevremeno.

Novak Đoković, Dijana Đoković
foto: Damir Dervišagić

Kurir.rs / Hello

Bonus video:

09:12

STARS-EP152

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja