KOMPOZITOR RAZREŠIO MISTERIJU INDIRINE PESME ZMAJ! Svi pričaju da ju je napisala devojka na samrti, a ne Marina! Ovo je ISTINA!
Foto: Damir Dervisagic, Nenad Kostić

gORAN rATKOVIĆ RALE

KOMPOZITOR RAZREŠIO MISTERIJU INDIRINE PESME ZMAJ! Svi pričaju da ju je napisala devojka na samrti, a ne Marina! Ovo je ISTINA!

Stars -

Godinama kruži priča da je veliki hit Indire Radić "Zmaj" napisala devojka na samrti, a ne Marina Tucaković. Takođe na estradi se ranije mogla čuti priča da je tu numeru želela da snimi Svetlana Ceca Ražnatović.

Kompozitor Goran Ratković Rale, dugogodišnji Marinin i Indirin saradnik, za Kurir je razrešio ovu misteriju i otkrio kako je nastala pesma koja se i danas sluša i peva.

Jel istina da ste Ceci napravili dva albuma od kojih je ona odustala?

- Nije tačno. Ceca mi je tražila da joj dam pesme "Zmaj" i "Nisam sumnjala". Rekla mi je: "Rale, te dve pesme su moj život". Rekao sam joj da mi je žao, ali nisam mogao to da uradim jer sam ih za Indiru pisao. Ceca je pesme čula kod Marine i dopale su joj se.

Da li je tačna ona priča da je tekst pesme "Zmaj" napisala jedna devojka koja je bila na samrti i da ju je posvetila svom dečku?

- Ma znam za tu priču. Ne znam dal da rušim sve to (smeh). Marina je pisala tekst, sećam se kad sam otišao kod nje, pita me: "Šta ćeš da piješ?". Ja se odvalio od alkohola, kad ona meni čita tekst koji je genijalan, ali kad sam čuo stih "budi uvek kao zmaj", skočim i kažem: "Ženo, jesi ti bre normalna, kakvi zmajevi". Ona mrtva hladna kaže: "Pa to ti je najbolje u pesmu, ali promeniću". A Indira traži da joj Marina ponovi stih i viče kako je do odlično, pa onda viče na mene da nisam normalan. I stvarno, posle se ceo album zvao "Zmaj".

Uvek ste imali takve reakcije kad čujete tekst prvi put?

- Ne, ne. Recimo, za pesmu "Moj živote dal si živ" napisala je potpuno drugi tekst koji je posle otpevala jedna druga muzička zvezda jer sam ja odbio. Posle nekog vremena me zove da dođem i ona mi čita tekst. Kad je rekla "moj živote dal si živ", ja skočim i glavom udarim u vrata njenog toaleta i napravim rupu! (smeh). Rekoh, kupiću ti vrata, daj tekst. A ona kaže "e ku***, nema tekst, al ce biti". Ja mislio ona se zeza, kad stvarno nije imala ništa osim strofe i prvog stiha refrena. I kad smo snimali ostala samo ta pesma, poslednje veče, sutra treba da se miksuje. Zovem je i kažem: "Daj Maki, večeras mora da snimimo" i posle 15 minuta zove i kaže: "Piši". Ja zapišem, kažem: "Pevaj Indira, sad nemamo kud". Taj album je bio ludilo.

I. Ercegovčević-M. Jović

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja