LEPA BRENA HRT-u ZABIBERILA! VEM istražuje da li su prekršili zakon zbog zloupotrebe gostovanja, ovo je bio SCENARIO razgovora
Foto: Printscreen YT

LEPA BRENA HRT-u ZABIBERILA! VEM istražuje da li su prekršili zakon zbog zloupotrebe gostovanja, ovo je bio SCENARIO razgovora

Stars -

Veće za elektroničke medije (VEM) od HRT-a je zatražilo da se oglasi zbog mogućeg kršenja Zakona o elektroničkim medijima u emisiji "Kod nas doma" u kojoj je gostovala Lepa Brena.

VEM je obavestio da je reč o mogućem kršenju zakona zbog prikrivenog oglašavanja, odnosno odredbi da "audiovizualna komercijalna komunikacija mora biti odmah prepoznatljiva kao takva" te da "nisu dopuštene prikrivene audiovizualne komercijalne komunikacije".

Reakcija hrvatskog medijskog regulatora usledila je nakon emisije emitirane 4. decembar u kojoj je Lepa Brena nekoliko minuta nesmetano reklamirala čarape iz svoje modne kolekcije, a voditeljka Iva Šulentić nije je u tome zaustavila.

Lepa Brena
foto: Shutterstock, Ana Paunković

Zbog toga su se i naknadno oglasili sa HRT-a ističući kako je Lepa Brena kao njihova gošća bila prethodno upoznata sa svim temama razgovora. Istaknuli su i kako je scenario gostovanja sadržavao sledeće teme - novogodišnji praznici, kako ga ona provodi sa svojom porodicom, o njenim koncertima pred mnogobrojnom publikom, njena pevačka karijera, uspomene na Zagreb, fenomen pet rasprodatih Arena Aleksandre Prijović i najava njenih koncerta u Areni Zagreb sledeće godine.

- I pored toga, gošća je nažalost iskoristila gostovanje u emisiji uživo i reklamirala svoj novi preduzetnički projekt. Niko uključen u stvaranje ove zabavne emisije nije imao nameru da se bavi reklamiranjem navedenih proizvoda - oglasili su se iz Prisavlja.

kurir.rs/24sata.hr/preuzeo I. L.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track